Доброта у срцу

Патријарх московски и целе Русије Кирил освештао је на Велику суботу, уочи Васкрса, у Храму Христа Спаситеља у Москви, "Корпу доброте" с хиљадама васкршњих јаја и велики васкршњи колач од око 1. 500 килограма, саопштила је патријархова прес-служба.

Свијет 16.04.2017 | 00:04
Доброта у срцу
Поглавар Руске православне цркве у суботу је служио свечану литургију у Храму Христа Спаситеља. На овај дан верници, према традицији, освештавају васкршње колаче, јаја и друга васкршња јела.

У "Корпи доброте" налазе се хиљаде васкршњих јаја која су обојили штиц́еници домова за незбринуту децу и других дечјих установа из Москве и Московске области.

Васкршњи колач направљен је од седам делова. У његовом украшавању учествовали су представници омладинског огранка Московске градске епархије, волонтери Прехрамбене фондације "Рус", чланови покрета "Православни добровољци" и други.

Патријарх Кирил захвалио је организаторима акције и разговарао с омладином, наводец́и да је "најважније да у срцу увек буде доброта".

У недељу, на Васкрс, освештани васкршњи колач моц́и ц́е да пробају сви који желе. Свечаност ће бити уприличена на тргу испред Храма након ускршњег окупљања које организује омладински огранак Московске градске епархије.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар