Dobrota u srcu

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je na Veliku subotu, uoči Vaskrsa, u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, "Korpu dobrote" s hiljadama vaskršnjih jaja i veliki vaskršnji kolač od oko 1. 500 kilograma, saopštila je patrijarhova pres-služba.

Svijet 16.04.2017 | 00:04
Dobrota u srcu
Poglavar Ruske pravoslavne crkve u subotu je služio svečanu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja. Na ovaj dan vernici, prema tradiciji, osveštavaju vaskršnje kolače, jaja i druga vaskršnja jela.

U "Korpi dobrote" nalaze se hiljade vaskršnjih jaja koja su obojili štićenici domova za nezbrinutu decu i drugih dečjih ustanova iz Moskve i Moskovske oblasti.

Vaskršnji kolač napravljen je od sedam delova. U njegovom ukrašavanju učestvovali su predstavnici omladinskog ogranka Moskovske gradske eparhije, volonteri Prehrambene fondacije "Rus", članovi pokreta "Pravoslavni dobrovoljci" i drugi.

Patrijarh Kiril zahvalio je organizatorima akcije i razgovarao s omladinom, navodeći da je "najvažnije da u srcu uvek bude dobrota".

U nedelju, na Vaskrs, osveštani vaskršnji kolač moći će da probaju svi koji žele. Svečanost će biti upriličena na trgu ispred Hrama nakon uskršnjeg okupljanja koje organizuje omladinski ogranak Moskovske gradske eparhije.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar