Напад није дјело исламиста?

Још није познато ко је одговоран за бомбашки напад извршен почетком седмице.

Свијет 15.04.2017 | 16:24
Напад није дјело исламиста?
Њемачко тужилаштво изразило је сумњу у аутентичност порука у којима се сугерише да су за напад одговорни исламистички милитанти. Лист Билд пренио је изјаву неименованог полицијског званичника који је рекао да је могуће да су одговорни и екстремисти крајње деснице.

"Могуће је да је експлозив из цијевних бомби, које су биле напуњене са металним иглама, дошао из залиха њемачких оружаних снага али су у току провјере", пише њемачки дневник Wелт ам Соннтаг позивајући се на извор близак истрази.

Исти извор наводи да је неопходно посебно знање за употребу војних детонатора, које није нимало лако набавити.

Канцеларија државног тужиоца није жељела да коментарише медијски извјештај.

Подсјетимо, раније данас медији су објавили писмо са претећим порукама.

Аутобус са играчима Борусије био је на путу ка стадиону ради утакмице Лиге шампиона против француског Монака када су одјекнуле три експлозије од којих је повријеђен одбрамбени играч Марк Бартра.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Благоје

15.04.2017 15:34

Опет смо без коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Благоје

15.04.2017 17:03

Ма измислит цемо несто да оптузимо исламисте НАУЦИЛИСМО

Name

Купус

16.04.2017 08:16

Колико је сјецам Навијаци Бвб су били највеци противници да се велике фирме мјесају у фуссбалл као сто је редбулл.Цак су бојкотовали игру у Леипзигу.А ови кад су досли у дортмунд били су нападнути од стране бвб хулигана.Цак су зене и дјеца заврсили у болници. Дортмунд има јак покрет Антифе који су против Нациста а јаки су навијаци бвб,многи од њих називају истоцну њемацку црна њемацка. БВБ је Ецхте Лиебе.Овде сви воле тај Клуб и он је једна врста религије.