Napad nije djelo islamista?

Još nije poznato ko je odgovoran za bombaški napad izvršen početkom sedmice.

Svijet 15.04.2017 | 16:24
Napad nije djelo islamista?
Njemačko tužilaštvo izrazilo je sumnju u autentičnost poruka u kojima se sugeriše da su za napad odgovorni islamistički militanti. List Bild prenio je izjavu neimenovanog policijskog zvaničnika koji je rekao da je moguće da su odgovorni i ekstremisti krajnje desnice.

"Moguće je da je eksploziv iz cijevnih bombi, koje su bile napunjene sa metalnim iglama, došao iz zaliha njemačkih oružanih snaga ali su u toku provjere", piše njemački dnevnik Welt am Sonntag pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Isti izvor navodi da je neophodno posebno znanje za upotrebu vojnih detonatora, koje nije nimalo lako nabaviti.

Kancelarija državnog tužioca nije željela da komentariše medijski izvještaj.

Podsjetimo, ranije danas mediji su objavili pismo sa pretećim porukama.

Autobus sa igračima Borusije bio je na putu ka stadionu radi utakmice Lige šampiona protiv francuskog Monaka kada su odjeknule tri eksplozije od kojih je povrijeđen odbrambeni igrač Mark Bartra.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Blagoje

15.04.2017 15:34

Opet smo bez komentara.

ODGOVORITE
Name

re Blagoje

15.04.2017 17:03

Ma izmislit cemo nesto da optuzimo islamiste NAUCILISMO

Name

Kupus

16.04.2017 08:16

Koliko je sjecam Navijaci Bvb su bili najveci protivnici da se velike firme mjesaju u fussball kao sto je redbull.Cak su bojkotovali igru u Leipzigu.A ovi kad su dosli u dortmund bili su napadnuti od strane bvb huligana.Cak su zene i djeca zavrsili u bolnici. Dortmund ima jak pokret Antife koji su protiv Nacista a jaki su navijaci bvb,mnogi od njih nazivaju istocnu njemacku crna njemacka. BVB je Echte Liebe.Ovde svi vole taj Klub i on je jedna vrsta religije.