Иванић: Попуштају тензије

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Младен Иванић сматра да, након одлуке Међународног суда правде о захтјеву за ревизију пресуде БиХ против Србије, попуштају тензије између БиХ и Србије.

Босна и Херцеговина 15.04.2017 | 15:29
Иванић: Попуштају тензије
"Ја мислим да се десило да та криза у односу између Бошњака и Срба полако са овом ревизијом попушта, и око Дана Републике попушта", рекао је Иванић у емисији Интервју 20 БХТ ТВ, на питање да прокоментарише недавну изјаву српског премијера Александра Вучића да је БиХ "буре барута", као и да је забринут за ситуацију у тој земљи, а посебно за однос Бошњака и Хрвата.

Ни Иванић не искључује могућност стварање нове потенцијалне, како је рекао, кризне ситуације између БиХ и Хрватске.

"Мислим да ће се ствари вратити поново на ово доминантно питање односа између Бошњака и Хрвата и ми врло брзо можемо очекивати приједлог новог изборног закона, вјероватно и приједлог новог закона о Влади Федерације. Вјероватно ће сад ту доћи до нове потенцијалне кризне ситуације", рекао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да се то посебно видјело недавно на неформалној вечери лидера држава региона у Мостару.

"Видљиво је да у БиХ о томе не постоји сагласност", рекао је Иванић, додајући да постоје захтјеви Хрвата о некој врсти изборне јединице.

(БН/Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

родјо

15.04.2017 13:54

Маните се пресипања из празног у супље.Ове просторе је захватило несто горе од КУГЕ....??? Благо се народу које воде тзв политицари на овим просторима!! АМИН!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

15.04.2017 14:43

Кад би ви политицари поцркали, народу би свануло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмило

15.04.2017 15:14

Мени се чини да попуштају пензије

ОДГОВОРИТЕ
Name

попусца

15.04.2017 16:24

Зато треба натегит поитицаре

Name

Грго

15.04.2017 23:44

Да ли сто се тебе тице треба да расту тензије због отимања ресурса РС од стране домацих и страних хајвана? Не огладавас се по том питању. Јеси ли и ти у игри са својим старим другом?

ОДГОВОРИТЕ