Грин: Без Нуркића – лако, с Нуркићем – теже!

Портланд Трејлблејзерси и даље чекају одлуку лекара о потенцијалном наступу Јусуфа Нуркића на старту НБА плеј-офа.

Кошарка 15.04.2017 | 17:45
Грин: Без Нуркића – лако, с Нуркићем – теже!
Блејзерси у недељу увече (21:30) почињу серију са најбољим тимом лиге Голден Стејт Вориорсима, која ће умногоме зависити од тога да ли ће наступити бх. кошаркаш.

Нуркић је пропустио последњих седам утакмица регуларног дела због фрактуре фибуле десне ноге, а иако се од почетка спекулисало да би могао да буде спреман за плеј-оф, лекари још увек нису дали зелено светло "Босанској звери".

Бивши центар Цедевите је у Портланд стигао 12. фебруара у трејду из Денвер, а на 20 наступа за Блејзерсе просечно је бележио 15,2 поена уз 10,4 скокова и 1,9 блокада.

Његова улога је једна у кључних у тиму, пре свега у дефанзивни, која ће бити важан фактор окршаја са "супертимом" из Оукленда.

"Портланд је потпуно другачији тим с њим. То мења све. Ако буде играо сигуран сам да ћу га ја чувати. Ако не буде играо, биће то лакши дуел, ако буде, онда знатно тежи. Све мења чињеница да ли ће да игра или не", истакао је крилни играч Вориорса Дрејмонд Грин.

Нуркић је за кратко време постао миљеник навијача у Орегону, што због своје огромне борбености и харизме на терену, што због чињенице да је највише захваљујући њему Портланд изборио плеј-оф.

Пре доласка Босанца, Блејзерси су били ван плеј-оф позицији са скором 23-33, а када је стигао Нуркић преокренули су ситуацију са 18-8 и престигли управо његов бивши тим Денвер на осмом месту.

"Да је до мене, ја бих одмах играо", истакао је Нуркић у петак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар