Grin: Bez Nurkića – lako, s Nurkićem – teže!

Portland Trejlblejzersi i dalje čekaju odluku lekara o potencijalnom nastupu Jusufa Nurkića na startu NBA plej-ofa.

Košarka 15.04.2017 | 17:45
Grin: Bez Nurkića – lako, s Nurkićem – teže!
Blejzersi u nedelju uveče (21:30) počinju seriju sa najboljim timom lige Golden Stejt Voriorsima, koja će umnogome zavisiti od toga da li će nastupiti bh. košarkaš.

Nurkić je propustio poslednjih sedam utakmica regularnog dela zbog frakture fibule desne noge, a iako se od početka spekulisalo da bi mogao da bude spreman za plej-of, lekari još uvek nisu dali zeleno svetlo "Bosanskoj zveri".

Bivši centar Cedevite je u Portland stigao 12. februara u trejdu iz Denver, a na 20 nastupa za Blejzerse prosečno je beležio 15,2 poena uz 10,4 skokova i 1,9 blokada.

Njegova uloga je jedna u ključnih u timu, pre svega u defanzivni, koja će biti važan faktor okršaja sa "supertimom" iz Ouklenda.

"Portland je potpuno drugačiji tim s njim. To menja sve. Ako bude igrao siguran sam da ću ga ja čuvati. Ako ne bude igrao, biće to lakši duel, ako bude, onda znatno teži. Sve menja činjenica da li će da igra ili ne", istakao je krilni igrač Voriorsa Drejmond Grin.

Nurkić je za kratko vreme postao miljenik navijača u Oregonu, što zbog svoje ogromne borbenosti i harizme na terenu, što zbog činjenice da je najviše zahvaljujući njemu Portland izborio plej-of.

Pre dolaska Bosanca, Blejzersi su bili van plej-of poziciji sa skorom 23-33, a kada je stigao Nurkić preokrenuli su situaciju sa 18-8 i prestigli upravo njegov bivši tim Denver na osmom mestu.

"Da je do mene, ja bih odmah igrao", istakao je Nurkić u petak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar