Делимустафић поново у притвору

Кантонални суд у Сарајеву поново је одредио тромјесечни притвор Алији Делимустафићу и Лејли Церић, осумњиченим за кривична дјела организованог криминала, а у вези са дјелима злоупотребе положаја, повреде закона судије, прања новца и превара, потврдила је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Босна и Херцеговина 14.04.2017 | 19:12
Делимустафић поново у притвору
Она је појаснила да је Кантонални суд ову одлуку донио након што је Врховни суд Федерације БиХ уважио жалбу Тужилаштва Кантона Сарајево.

Бавчићева каже да мјера притвора важи три мјесеца или до нове одлуке Суда.

"Као што смо и раније тврдили, постоји основана сумња да су Делимустафић, Церић и Суада Хаџић починила кривична дјела која им се стављају на терет, а посебни притворски разлози за Делимустафића и Церић", рекла је Бавчићева.

Делимустафић је ухапшен у новембру 2015. године у Источном Сарајеву у акцији Тужилаштва Кантона Сарајево под кодним називом "Правда".

У оквиру овог предмета Делимустафић је означен као вођа организоване криминалне групе која је незаконито књижила и вршила купопродају некретнина на подручју Кантона Сарајево.

Акцијом "Правда" обухваћени су и помоћник начелника Општине Стари Град у Служби за имовинско-правне послове Лејла Церић и бивши правобранилац Општине Стари Град Суада Хаџић.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Славко

14.04.2017 17:55

Лопов у затвор?Па зар је то вијест! Он је бивси политицар сад се вратио изворном занимању,надам се да и ове данасње политицаре цекају исте собе за "одмор"па нека је и онасем троску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гле

15.04.2017 16:44

Изгледа мала риба А ВЕЛК ЛОПОВ док га стално затварају

Name

БОБА

14.04.2017 19:13

ЦИЈА ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА ЛОПОВЛУКЕ КОИ СУ ПРЕРАСЛИ У НОРМАЛНУ ПОЈАВУ И ТО ЈЕ ЗАРАЗА КАО СВЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ ТЕШКО СЕ НАВИКНУТИ А ЈОШ ТЕЖЕ ОДВИКНУТИ СРЕТНО МОЈ ДОБРИ НАРОДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

14.04.2017 19:16

Правници оспоравају хапшење,јер је извршено у Српској.

ОДГОВОРИТЕ