Delimustafić ponovo u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu ponovo je odredio tromjesečni pritvor Aliji Delimustafiću i Lejli Cerić, osumnjičenim za krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona sudije, pranja novca i prevara, potvrdila je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Bosna i Hercegovina 14.04.2017 | 19:12
Delimustafić ponovo u pritvoru
Ona je pojasnila da je Kantonalni sud ovu odluku donio nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bavčićeva kaže da mjera pritvora važi tri mjeseca ili do nove odluke Suda.

"Kao što smo i ranije tvrdili, postoji osnovana sumnja da su Delimustafić, Cerić i Suada Hadžić počinila krivična djela koja im se stavljaju na teret, a posebni pritvorski razlozi za Delimustafića i Cerić", rekla je Bavčićeva.

Delimustafić je uhapšen u novembru 2015. godine u Istočnom Sarajevu u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo pod kodnim nazivom "Pravda".

U okviru ovog predmeta Delimustafić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Akcijom "Pravda" obuhvaćeni su i pomoćnik načelnika Opštine Stari Grad u Službi za imovinsko-pravne poslove Lejla Cerić i bivši pravobranilac Opštine Stari Grad Suada Hadžić.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slavko

14.04.2017 17:55

Lopov u zatvor?Pa zar je to vijest! On je bivsi politicar sad se vratio izvornom zanimanju,nadam se da i ove danasnje politicare cekaju iste sobe za "odmor"pa neka je i onasem trosku!

ODGOVORITE
Name

gle

15.04.2017 16:44

Izgleda mala riba A VELK LOPOV dok ga stalno zatvaraju

Name

BOBA

14.04.2017 19:13

CIJA JE MALA MACA ZA LOPOVLUKE KOI SU PRERASLI U NORMALNU POJAVU I TO JE ZARAZA KAO SVE ZARAZNE BOLESTI TEŠKO SE NAVIKNUTI A JOŠ TEŽE ODVIKNUTI SRETNO MOJ DOBRI NARODE

ODGOVORITE
Name

007

14.04.2017 19:16

Pravnici osporavaju hapšenje,jer je izvršeno u Srpskoj.

ODGOVORITE