Гдје је будућност Јурија Тилеманса?!

Интер долазио четврти пут, Монако води, Енглези имају адуте… Следећег лета је време за дуго чекани трансфер.

Фудбал 16.04.2017 | 17:00
Гдје је будућност Јурија Тилеманса?!
Откако се са 16 година појавио у тиму Андерлехта, за Јурија Тилеманса се лепе суперлативи и најављује се као један од играча који ће обележити светски фудбал. Млади Белгијанац има само 19 година, а већ четврту сезону заредом је стандардан у тиму Андерлехта. Нема великог клуба који до сада није утефтерио његово име на списак могућих појачања, а следећег лета се очекује да коначно оставри велики трансфер и направи велики корак у каријери.

Суочавао се Андерлехт и претходних година са понудама и интересовањима већих и богатијих клубова за Тилеманса. Али ни белгијски клуб, ни млади фудбалер нсиу били расположени за растанак и проценили су да је боље да наставе заједно да расту.

Тилеманс је сазрео, постао капитен Андерлехта, два пута је проглашен за најбољег малдог играча у Белгији, а обе године ће вероватно освојити и награду у сениорској конкуренцији… Нема вишта шта да уради у Белгији, прерастао је конкуренцију и следеће лето је идеалан моменат за трансфер.

Скоро да не постоји велики европски клуб који у претходне две године није повезиван саТилемансом. Сви богати премијерлигаши, Реал, Барселона, Бајерн, Борусија, Јувентус, Рома, Интер, Милан…

У последње време је као фаворит за Тилемансово довођење искочио Монако. Они су се већ показали сјајна средина за младе фудбалере, а Тилеманс би могао да буде идеална замена за Бернарда Силву или Тому Лемара чији одласци се очекују. И за играча би Монако био наставак здравог развоја каријере.

Међутим, за младог Белгијанца је озбиљно загризао и Интер. Синоћ је Тилеманс играо за Андерлехт против Манчестер Јунајтеда, а Интерови емисари су били у Бриселу да пажљиво мотре на њега. И то им није први пут. Италијанска штампа наводи да је ово четврти пут да Интерови представници одлазе на утакмице Андерлехта због Јурија.

И играч је свестан могућности да настави каријеру у Италији.

“Моја будућност у Италији? Не могу да кажем ни “да”, ни “не”. Видећемо на крају сезоне… Нисам знао да су скаути Интера долазили да ме гледају. На свакој утакмици дајем максимум и покушавам да покажем квалитет”, рекао је Тилеманс.  

Ипак, чини се да ће копља око Тилеманса највише ломити енглески клубови. Мурињо је одавно заинтересован за Белгијанца, Ливерпул и Арсенал такође, али можда и највише адута у рукаву има Евертон. Селектор Белгије Роберто Мартинез је бившем клубу топло препоручио Тилеманса и испричао им све најбоље о његовим људским квалитетима. РоналдКуман је одавно заљубљен у квалитете овог играча, а ако у Евертну остане и РомелуЛукаку, онда је то још један олакшавајућа околност. Двојица земљака су најбољи пријатељи и волели би да играју заједно…

Андерлехт се полако спрема за највећи трансфер у клупској историји. Очекује се даТилеманс буде продат за 30.000.000 евра чиме ће срушити клупски и национални рекорд.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар