Gdje je budućnost Jurija Tilemansa?!

Inter dolazio četvrti put, Monako vodi, Englezi imaju adute… Sledećeg leta je vreme za dugo čekani transfer.

Fudbal 16.04.2017 | 17:00
Gdje je budućnost Jurija Tilemansa?!
Otkako se sa 16 godina pojavio u timu Anderlehta, za Jurija Tilemansa se lepe superlativi i najavljuje se kao jedan od igrača koji će obeležiti svetski fudbal. Mladi Belgijanac ima samo 19 godina, a već četvrtu sezonu zaredom je standardan u timu Anderlehta. Nema velikog kluba koji do sada nije utefterio njegovo ime na spisak mogućih pojačanja, a sledećeg leta se očekuje da konačno ostavri veliki transfer i napravi veliki korak u karijeri.

Suočavao se Anderleht i prethodnih godina sa ponudama i interesovanjima većih i bogatijih klubova za Tilemansa. Ali ni belgijski klub, ni mladi fudbaler nsiu bili raspoloženi za rastanak i procenili su da je bolje da nastave zajedno da rastu.

Tilemans je sazreo, postao kapiten Anderlehta, dva puta je proglašen za najboljeg maldog igrača u Belgiji, a obe godine će verovatno osvojiti i nagradu u seniorskoj konkurenciji… Nema višta šta da uradi u Belgiji, prerastao je konkurenciju i sledeće leto je idealan momenat za transfer.

Skoro da ne postoji veliki evropski klub koji u prethodne dve godine nije povezivan saTilemansom. Svi bogati premijerligaši, Real, Barselona, Bajern, Borusija, Juventus, Roma, Inter, Milan…

U poslednje vreme je kao favorit za Tilemansovo dovođenje iskočio Monako. Oni su se već pokazali sjajna sredina za mlade fudbalere, a Tilemans bi mogao da bude idealna zamena za Bernarda Silvu ili Tomu Lemara čiji odlasci se očekuju. I za igrača bi Monako bio nastavak zdravog razvoja karijere.

Međutim, za mladog Belgijanca je ozbiljno zagrizao i Inter. Sinoć je Tilemans igrao za Anderleht protiv Mančester Junajteda, a Interovi emisari su bili u Briselu da pažljivo motre na njega. I to im nije prvi put. Italijanska štampa navodi da je ovo četvrti put da Interovi predstavnici odlaze na utakmice Anderlehta zbog Jurija.

I igrač je svestan mogućnosti da nastavi karijeru u Italiji.

“Moja budućnost u Italiji? Ne mogu da kažem ni “da”, ni “ne”. Videćemo na kraju sezone… Nisam znao da su skauti Intera dolazili da me gledaju. Na svakoj utakmici dajem maksimum i pokušavam da pokažem kvalitet”, rekao je Tilemans.  

Ipak, čini se da će koplja oko Tilemansa najviše lomiti engleski klubovi. Murinjo je odavno zainteresovan za Belgijanca, Liverpul i Arsenal takođe, ali možda i najviše aduta u rukavu ima Everton. Selektor Belgije Roberto Martinez je bivšem klubu toplo preporučio Tilemansa i ispričao im sve najbolje o njegovim ljudskim kvalitetima. RonaldKuman je odavno zaljubljen u kvalitete ovog igrača, a ako u Evertnu ostane i RomeluLukaku, onda je to još jedan olakšavajuća okolnost. Dvojica zemljaka su najbolji prijatelji i voleli bi da igraju zajedno…

Anderleht se polako sprema za najveći transfer u klupskoj istoriji. Očekuje se daTilemans bude prodat za 30.000.000 evra čime će srušiti klupski i nacionalni rekord.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar