Опет ће их одрати за велику лову!

Ливерпул мора да обори рекорд да би довео новог штопера! А конкуренција за потпис Холанђанина одавно није била јача!

Фудбал 30.04.2017 | 21:30
Опет ће их одрати за велику лову!
Док је оваца биће и вуне. А челници Саутемптона годинама „шишају“ Ливерпул и како сад ствари стоје опет ће их „одрати“ за велику лову. Црвени су схватили да да постојећом одбраном, у којој немају два „крштена“ играча, не могу далеко да догурају без обзира на то што имају најбољи напад Премијер лиге, па су решили да се укључе у трку за потпис -Вирџила ван Дајка!

Холанђанин је избор Јиргена Клопа за наредну сезону, јер према информацијама које стижу из Енглеске, немачки тренер није задовољан како су у актуленој посао одрадили Дејан Ловрен и Жоел Матип, а поготово не Рагнар Клаван, па им тражи замену. Човека који би донео мир и стабилносту последњу линију. Све то Ван Дајк има. Има и висину од 193 центиметра, поуздан је у прекидима, разуме игру и делује као решење које би се сјајно уклопило у систем великана са Енфилда.

Саутемптион је свестан каквог играча поседује (тренутно се опоравља од повреде лигамената зглоба) и мада засад менаџер Клод Пуел инсистира на његовом останку, тешко ће истрпети налете готово свих утицајнијих енглеских клубова како се буде ближио почетак прелазног рока. Раније се помињао Манчестер Сити, у игри је наводно и Челси, а у последње време стижу сигнали и из Ливерпуловог градског ривала Евертона, јер Ван Дајка Роналд Куман познаје из времена у Саутемптону.

Свеци су свог штопера проценили на 50.000.000 фунти. То је близу 59.000.000 евра. Јасно је да то неће бити проблем ни за Сити, ни за Ливерпул и да ће на „Сент Мерицу“ опет моћи да задовољно трљају руке и броје новац. А чини се да је Ливерпул фаворит да добије Вирџила ван Дајка на основу сјајих пословних односа које негује са управом Саутемптона.

Подсетимо, у последње три године из тог клуба на Енфилд роуд преселили су се Рики Ламберт(5.000.000 фунти)  Адам Лалана (26.000.000 фунти), Дејан Ловрен (21.500.000 фунти),Натанијел Клајн (15.000.000 фунти) и Садио Мане (35.000.000 фунти), а ако тај низ настави иВирџил ван Дајк постаће најскупље појачање у историји Ливерпула.

Тренутни рекорд је у власништву Кристијана Бентекеа, пред две године Белгијанац је дошао из Астон Виле за 39.500.000 фунти.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар