Opet će ih odrati za veliku lovu!

Liverpul mora da obori rekord da bi doveo novog štopera! A konkurencija za potpis Holanđanina odavno nije bila jača!

Fudbal 30.04.2017 | 21:30
Opet će ih odrati za veliku lovu!
Dok je ovaca biće i vune. A čelnici Sautemptona godinama „šišaju“ Liverpul i kako sad stvari stoje opet će ih „odrati“ za veliku lovu. Crveni su shvatili da da postojećom odbranom, u kojoj nemaju dva „krštena“ igrača, ne mogu daleko da doguraju bez obzira na to što imaju najbolji napad Premijer lige, pa su rešili da se uključe u trku za potpis -Virdžila van Dajka!

Holanđanin je izbor Jirgena Klopa za narednu sezonu, jer prema informacijama koje stižu iz Engleske, nemački trener nije zadovoljan kako su u aktulenoj posao odradili Dejan Lovren i Žoel Matip, a pogotovo ne Ragnar Klavan, pa im traži zamenu. Čoveka koji bi doneo mir i stabilnostu poslednju liniju. Sve to Van Dajk ima. Ima i visinu od 193 centimetra, pouzdan je u prekidima, razume igru i deluje kao rešenje koje bi se sjajno uklopilo u sistem velikana sa Enfilda.

Sautemption je svestan kakvog igrača poseduje (trenutno se oporavlja od povrede ligamenata zgloba) i mada zasad menadžer Klod Puel insistira na njegovom ostanku, teško će istrpeti nalete gotovo svih uticajnijih engleskih klubova kako se bude bližio početak prelaznog roka. Ranije se pominjao Mančester Siti, u igri je navodno i Čelsi, a u poslednje vreme stižu signali i iz Liverpulovog gradskog rivala Evertona, jer Van Dajka Ronald Kuman poznaje iz vremena u Sautemptonu.

Sveci su svog štopera procenili na 50.000.000 funti. To je blizu 59.000.000 evra. Jasno je da to neće biti problem ni za Siti, ni za Liverpul i da će na „Sent Mericu“ opet moći da zadovoljno trljaju ruke i broje novac. A čini se da je Liverpul favorit da dobije Virdžila van Dajka na osnovu sjajih poslovnih odnosa koje neguje sa upravom Sautemptona.

Podsetimo, u poslednje tri godine iz tog kluba na Enfild roud preselili su se Riki Lambert(5.000.000 funti)  Adam Lalana (26.000.000 funti), Dejan Lovren (21.500.000 funti),Natanijel Klajn (15.000.000 funti) i Sadio Mane (35.000.000 funti), a ako taj niz nastavi iVirdžil van Dajk postaće najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula.

Trenutni rekord je u vlasništvu Kristijana Bentekea, pred dve godine Belgijanac je došao iz Aston Vile za 39.500.000 funti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar