За могућег новог тренера Барсе, вјероватно нисте ни чули!

Нови тренер Барселоне могао би од наредне сезоне да буде Оскар Гарсија, садашњи тренер Ред Бул Салцбурга.

Фудбал 17.04.2017 | 14:00
За могућег новог тренера Барсе, вјероватно нисте ни чули!
Гарсија је био саиграч Луис Енрикеа и Пепа Гвардиоле, а за њега кажу да у себи има "Барселонин ДНК".

Како је Луис Енрике још раније најавио одлазак са клупе Барселоне на крају сезоне, Каталонци су већ у потрази за новим тренером.

Једна од опција која се појавила последњих дана је 43-годишњи тренер Ред Була, који је кратко време провео водећи млађу екипу каталонског клуба.

У Барселони је и као фудбалер прошао млађе категорије екипе у време док је Барсину филозофију обликовао Јохан Кројф, а наступао је и за сениорски састав током деведесетих. О Кројфу прича у суперлативима и каже да је током тог периода научио много тога.

Као Гарсијине предности, истиче се да је млад тренер коме је Барселона веома блиска и где је провео више од 15 година као играч и део стручног штаба.

По завршетку играчке каријере 2005. године, Гарсија је радио као тренер у Макабију из Тел Авива, Брајтону, Вотфорду, а од 2015. године је у Ред Бул Салцбургу.

На питање да ли би тренирао најбољи тим Барсе, Гарсија одговара потврдно: "Ако би ме питали да ли то желим, одговор је јасан. Не би то било због новца или престижа или било чега другог, када би ме разматрали за место тренера у клубу мог живота, то би било непроцењиво".

Барселона је ове сезоне у тешкој ситуацији у Лиги шампиона пошто реванш са Јувентусом чекају са три гола у својој мрежи, док у шпанској ЛаЛиги заостају три бода за Реалом из Мадрида.

Иако се о имену новог тренера Барсе за сада само спекулише, притисак и очекивања од њега ће наредне сезоне свакако бити велики.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар