Za mogućeg novog trenera Barse, vjerovatno niste ni čuli!

Novi trener Barselone mogao bi od naredne sezone da bude Oskar Garsija, sadašnji trener Red Bul Salcburga.

Fudbal 17.04.2017 | 14:00
Za mogućeg novog trenera Barse, vjerovatno niste ni čuli!
Garsija je bio saigrač Luis Enrikea i Pepa Gvardiole, a za njega kažu da u sebi ima "Barselonin DNK".

Kako je Luis Enrike još ranije najavio odlazak sa klupe Barselone na kraju sezone, Katalonci su već u potrazi za novim trenerom.

Jedna od opcija koja se pojavila poslednjih dana je 43-godišnji trener Red Bula, koji je kratko vreme proveo vodeći mlađu ekipu katalonskog kluba.

U Barseloni je i kao fudbaler prošao mlađe kategorije ekipe u vreme dok je Barsinu filozofiju oblikovao Johan Krojf, a nastupao je i za seniorski sastav tokom devedesetih. O Krojfu priča u superlativima i kaže da je tokom tog perioda naučio mnogo toga.

Kao Garsijine prednosti, ističe se da je mlad trener kome je Barselona veoma bliska i gde je proveo više od 15 godina kao igrač i deo stručnog štaba.

Po završetku igračke karijere 2005. godine, Garsija je radio kao trener u Makabiju iz Tel Aviva, Brajtonu, Votfordu, a od 2015. godine je u Red Bul Salcburgu.

Na pitanje da li bi trenirao najbolji tim Barse, Garsija odgovara potvrdno: "Ako bi me pitali da li to želim, odgovor je jasan. Ne bi to bilo zbog novca ili prestiža ili bilo čega drugog, kada bi me razmatrali za mesto trenera u klubu mog života, to bi bilo neprocenjivo".

Barselona je ove sezone u teškoj situaciji u Ligi šampiona pošto revanš sa Juventusom čekaju sa tri gola u svojoj mreži, dok u španskoj LaLigi zaostaju tri boda za Realom iz Madrida.

Iako se o imenu novog trenera Barse za sada samo spekuliše, pritisak i očekivanja od njega će naredne sezone svakako biti veliki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar