Сјеверна Кореја пријети САД!

Војска Сјеверне Кореје запријетила је данас да ће "немилосрдно опустоштити" САД уколико одлуче да нападну ту земљу, у вријеме када се група америчких носача авиона креће ка региону због пораста забринутости да би Пјоњанг могао да изврши шесту нуклеарну пробу.

Свијет 14.04.2017 | 15:55
Сјеверна Кореја пријети САД!
"Наш најжешћи одговор САД и њиховим поданичким снагама биће предузет на такав немилосрдан начин да неће дозволити агресорима да преживе", наводи се у саопштењу сјевернокорејске војске, који је пренијела државна агенција те земље КЦНА, наводи Ројтерс.

Претходно је америчка телевизија Ен-Би-Си њуз, позивајући се на упућене обавјештајне америчке званичнике, објавила да су САД спремне да покрену превентивни удар конвенционалним наоружањем на Сјеверну Кореју уколико дође до још једног нуклеарног теста.

Пентагон је одбио да коментарише тврђе америчке телевизије Ен-Би-Си њуз.

Амерички обавјештајни званичници су додали да су постављена два разарача САД 480 километара од обале Сјеверне Кореје који имају могућност лансирања крстарећих ракета "Томахавк" на територију те земље.

Сјеверна Кореја је већ упозорила о "великом догађају", а званичници САД кажу да све указује да се ради о нуклеарном тесту који би могао да се догоди овог викенда уочи 105. рођендана оснивача Северне Кореје Ким Ил-Сунга, преноси Ен-Би-Си њуз (НБЦ неwс).

Тешки амерички бомардери позиционирани су у бази на територији државе Гуам у случају напада на Сјеверну Кореју, а раније ове недјеље, ударна група америчке Морнарице "Карл Винсон" послата је у регион, наводи Ен-Би-Си.

Напад САД обухватио би ракете, бомбе, као и сајбер нападе и постављање специјалних јединица на терен, наводи америчка телевизија.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Неђо.14.Април.2017

14.04.2017 14:31

Амерички каубоји када ћете једаред престати са крвопролићем?.Мало сте направили жртава у,Ираку,Либији,Yугославији,Украини и сада у,Сирији.Сада мислите какоћете да растурате,С Кореју.Посејалисте у бившој,Yугославији осиромашеног урана за најмање 500 година.Хоћете да изазовете катастрофу човечанству.Дегод сте умешали ваше прсте умазане,иза вас је остала сама катастрофа,сиромаштво,рушевине и смртне жртве и инвалиди.Ако има правде и бога стићевас клетва и вапај сиротиње кад тад.Трампе дођи ти памети док није касно.Некаже се џаба вук длаку мења али ћуд никада.Ништа ниси бољи од твојих предходни каубоја.Нека вам бог плати и врати вашу заслугу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.04.2017 14:42

Код њих се то назива,,сирење демократије;;

Name

ТНТ

14.04.2017 15:22

Да зло буде веце то се све одвија у близини Кине и Русије.

Name

ре

14.04.2017 15:29

А онда дођу са парама и пројектима и као сире демократију, а кредитима се плаћају њихови консултанти... Доведу своје поданике на власт... Већ виђено толико пута...

Name

Ме

14.04.2017 14:54

Ова двојица це унистити земљу,. Неце ниста остат Ако њих двојица заратују,. Ко презиви, вратице се у камено доба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Астроном

14.04.2017 15:32

За људе се казе да су пали са марса.Науцници предпостављају да је на марсу некада било зивота.Сами закљуците засто га данас нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купус

14.04.2017 18:48

Гоогле зна Колико Милијарди свака Земља даје за Наорузање.Огроман Бизнис мозда цак број 1. Без Ратова нема посла. Залостно

ОДГОВОРИТЕ