Sjeverna Koreja prijeti SAD!

Vojska Sjeverne Koreje zaprijetila je danas da će "nemilosrdno opustoštiti" SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju, u vrijeme kada se grupa američkih nosača aviona kreće ka regionu zbog porasta zabrinutosti da bi Pjonjang mogao da izvrši šestu nuklearnu probu.

Svijet 14.04.2017 | 15:55
Sjeverna Koreja prijeti SAD!
"Naš najžešći odgovor SAD i njihovim podaničkim snagama biće preduzet na takav nemilosrdan način da neće dozvoliti agresorima da prežive", navodi se u saopštenju sjevernokorejske vojske, koji je prenijela državna agencija te zemlje KCNA, navodi Rojters.

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obavještajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Sjevernu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Pentagon je odbio da komentariše tvrđe američke televizije En-Bi-Si njuz.

Američki obavještajni zvaničnici su dodali da su postavljena dva razarača SAD 480 kilometara od obale Sjeverne Koreje koji imaju mogućnost lansiranja krstarećih raketa "Tomahavk" na teritoriju te zemlje.

Sjeverna Koreja je već upozorila o "velikom događaju", a zvaničnici SAD kažu da sve ukazuje da se radi o nuklearnom testu koji bi mogao da se dogodi ovog vikenda uoči 105. rođendana osnivača Severne Koreje Kim Il-Sunga, prenosi En-Bi-Si njuz (NBC news).

Teški američki bomarderi pozicionirani su u bazi na teritoriji države Guam u slučaju napada na Sjevernu Koreju, a ranije ove nedjelje, udarna grupa američke Mornarice "Karl Vinson" poslata je u region, navodi En-Bi-Si.

Napad SAD obuhvatio bi rakete, bombe, kao i sajber napade i postavljanje specijalnih jedinica na teren, navodi američka televizija.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Neđo.14.April.2017

14.04.2017 14:31

Američki kauboji kada ćete jedared prestati sa krvoprolićem?.Malo ste napravili žrtava u,Iraku,Libiji,Yugoslaviji,Ukraini i sada u,Siriji.Sada mislite kakoćete da rasturate,S Koreju.Posejaliste u bivšoj,Yugoslaviji osiromašenog urana za najmanje 500 godina.Hoćete da izazovete katastrofu čovečanstvu.Degod ste umešali vaše prste umazane,iza vas je ostala sama katastrofa,siromaštvo,ruševine i smrtne žrtve i invalidi.Ako ima pravde i boga stićevas kletva i vapaj sirotinje kad tad.Trampe dođi ti pameti dok nije kasno.Nekaže se džaba vuk dlaku menja ali ćud nikada.Ništa nisi bolji od tvojih predhodni kauboja.Neka vam bog plati i vrati vašu zaslugu.

ODGOVORITE
Name

re

14.04.2017 14:42

Kod njih se to naziva,,sirenje demokratije;;

Name

TNT

14.04.2017 15:22

Da zlo bude vece to se sve odvija u blizini Kine i Rusije.

Name

re

14.04.2017 15:29

A onda dođu sa parama i projektima i kao sire demokratiju, a kreditima se plaćaju njihovi konsultanti... Dovedu svoje podanike na vlast... Već viđeno toliko puta...

Name

Me

14.04.2017 14:54

Ova dvojica ce unistiti zemlju,. Nece nista ostat Ako njih dvojica zaratuju,. Ko prezivi, vratice se u kameno doba...

ODGOVORITE
Name

Astronom

14.04.2017 15:32

Za ljude se kaze da su pali sa marsa.Naucnici predpostavljaju da je na marsu nekada bilo zivota.Sami zakljucite zasto ga danas nema.

ODGOVORITE
Name

Kupus

14.04.2017 18:48

Google zna Koliko Milijardi svaka Zemlja daje za Naoruzanje.Ogroman Biznis mozda cak broj 1. Bez Ratova nema posla. Zalostno

ODGOVORITE