Јокић на сљедећем Ол-стару прије Грифина!

Фокс спортс је објавио предвиђање учесника НБА Ол-стар утакмице наредне сезоне, на основу учинка играча до сада, а међу центрима предњачи наш Никола Јокић.

Кошарка 15.04.2017 | 16:45
Јокић на сљедећем Ол-стару прије Грифина!
Нова звезда Денвер Нагетса добија предност за "вајлд карту" на Западу уз Карл-Ентонија Таунса, у односу на неке играче који већ имају статус суперстара.

Младог Сомборца Фокс пореди са Арвидасом Сабонисом и готово су сигурни да ће Јокић одвести Нагетсе у плеј-оф следеће сезоне.

За тај успех ће зарадити Ол-стар место, па за долазећу 2017/2018 сезону од Фокса "добија" вајлд карту. Другу такву карту Фокс додељује Таунсу, центру Минесоте и саиграчу нашег Немање Бјелице.

У пројекцији Фокс Спортса, прву петорку на западу би чинили Стеф Кари и Расел Вестбрук, затим Кавај Ленард, Кевин Дурент и Дирк Новицки.

Фокс избор Новицког у стартну петорку образлаже тиме што је Немац на крају каријере па навијачи још једанпут из поштовања треба да га изгласају за ол стар. Слично је било и са Кобијем Брајантом прошле године.

Резерве на западу су Џејмс Харден, Клеј Томпсон, Ентони Дејвис, Руди Гобер и Дрејмонд Грин. Блејк Грифин, Крис Пол, Демаркус Казинс, Гордон Хејворд, Деандре Џордан и Марк Гасол би по Фоксовој процени тако могли да буду изостављени са Ол-стара наредне сезоне и да прођу и без позивница.

Што се тиче Истока, ту би прву петорку чинили Кајри Ирвинг, Ајзеа Томас, Леброн Џејмс, Јанис Адетокумбо и Џоел Ембид, а резерве су Кајл Лаури, Џон Вол, Џими Батлер, Пол Џорџ и Кевин Лав.

Позивнице би могли да добију и Летонац Кристапс Порзингис и Хасан Вајтсајд, а из "комбинације" за Ол-стар могли да испадну Кармело Ентони, Пол Милсап, Демар Дерозан, Кемба Вокер и Двејн Вејд.



Јокић је у текућој НБА сезони учествовао на Ол-стару у Њу Орлеансу у мечу рукија и софмора, те у надметању у вештинама.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар