Jokić na sljedećem Ol-staru prije Grifina!

Foks sports je objavio predviđanje učesnika NBA Ol-star utakmice naredne sezone, na osnovu učinka igrača do sada, a među centrima prednjači naš Nikola Jokić.

Košarka 15.04.2017 | 16:45
Jokić na sljedećem Ol-staru prije Grifina!
Nova zvezda Denver Nagetsa dobija prednost za "vajld kartu" na Zapadu uz Karl-Entonija Taunsa, u odnosu na neke igrače koji već imaju status superstara.

Mladog Somborca Foks poredi sa Arvidasom Sabonisom i gotovo su sigurni da će Jokić odvesti Nagetse u plej-of sledeće sezone.

Za taj uspeh će zaraditi Ol-star mesto, pa za dolazeću 2017/2018 sezonu od Foksa "dobija" vajld kartu. Drugu takvu kartu Foks dodeljuje Taunsu, centru Minesote i saigraču našeg Nemanje Bjelice.

U projekciji Foks Sportsa, prvu petorku na zapadu bi činili Stef Kari i Rasel Vestbruk, zatim Kavaj Lenard, Kevin Durent i Dirk Novicki.

Foks izbor Novickog u startnu petorku obrazlaže time što je Nemac na kraju karijere pa navijači još jedanput iz poštovanja treba da ga izglasaju za ol star. Slično je bilo i sa Kobijem Brajantom prošle godine.

Rezerve na zapadu su Džejms Harden, Klej Tompson, Entoni Dejvis, Rudi Gober i Drejmond Grin. Blejk Grifin, Kris Pol, Demarkus Kazins, Gordon Hejvord, Deandre Džordan i Mark Gasol bi po Foksovoj proceni tako mogli da budu izostavljeni sa Ol-stara naredne sezone i da prođu i bez pozivnica.

Što se tiče Istoka, tu bi prvu petorku činili Kajri Irving, Ajzea Tomas, Lebron Džejms, Janis Adetokumbo i Džoel Embid, a rezerve su Kajl Lauri, Džon Vol, Džimi Batler, Pol Džordž i Kevin Lav.

Pozivnice bi mogli da dobiju i Letonac Kristaps Porzingis i Hasan Vajtsajd, a iz "kombinacije" za Ol-star mogli da ispadnu Karmelo Entoni, Pol Milsap, Demar Derozan, Kemba Voker i Dvejn Vejd.



Jokić je u tekućoj NBA sezoni učestvovao na Ol-staru u Nju Orleansu u meču rukija i sofmora, te u nadmetanju u veštinama.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar