Арсенал је жив! Контраудар и понуда коју нико никад није добио!

Алексис, хоћеш са нама још мало? Дајемо ти озбиљну лову! Санчез би могао да постане најплаћенији играч Премијер лиге!

Фудбал 15.04.2017 | 18:00
Арсенал је жив! Контраудар и понуда коју нико никад није добио!
Можда Арсенал као клуб није пао тако ниско како сведоче резултати у последње време. На све чешћа говоркања да ће Алексис Санчез напустити Емирате овог лета, управа Тобџија је узвратила фантастичном понудом Чилеанцу. Понудом која би могла да га учини најплаћенијим фудбалером који је икада играо у Премијер лиги!

Клуб из северног Лондона је пред свог најбољег стрелца ставио уговор који је тешко и замислити, камоли одбити. Према наводима енглеског Ивнинг стандарда - а он уме да погоди кад је реч о оваквим вестима - Санчезу је понуђено да продужи сарадњу за још две године, а заузврат добије седмичну плату од чак 300.000 фунти.

Да би се схватило која лова је у питању, довољно је подсетити да тренутно најплаћенији играч енглеског првенства Пол Погба из Манчестер јунајтеда зарађује 290.000 фунти сваке седмице, што значи да би у случају Алексисовог „ДА“ пао рекорд. Некадашњи првотимац Барселоне тренутно прима 130.000 фунти недељно, што значи да би имао 2,3 пута већа примања до садашњих.

Алексис је средином сезоне ушао у рат са Арсеном Венгером и управом клуба, зато што је тражио повишицу на 200.000 фунти, а после свега што се десило у међувремену - свађа у свлачионици, елиминација из Лиге шампиона, изгубљене шансе за освајањем титуле, кокетирање са другим клубовима - Арсенал је решио да искористи последњи, истовремено врло моћан, адут. Новац!

За случај да прихвати понуду Арсенала, Санчез би на годишњем нивоу примао 15.600.000 фунти, односно 18.400.000 евра! То би га учинило једним од најплаћенијих фудбалера света у овом тренутку, с тим што ваља напоменути да је у тој категорји недодирљив Карлос Тевез у кинеском Шангај Шенгхуи (37.000.000 евра), а да су иза Кристијано Роналдо(22.000.000 евра) и Лионел Меси (18.000.000 евра).

Према информацијама из Енглеске, Арсенал неће инсистирати на брзом одговору, већ ће Чилеанцу дати довољно времена да размотри шта му ваља чинити и да ли му се остаје на Емиратима. Наравно, доста тога зависиће најпре од тога хоће ли се екипа пласирати у Лигу шампиона, јер је тешко поверовати да Алексис не игра то такмичење, кад му други исто нуде на тацни, као и од одлуке Арсена Венгера да ли остаје и ако остаје какав ће тим изградити.

Доста непознаница. Одговор чекају Манчестер Сити, Челси, Јувентус... А Алексис Санчез у јуну улази у последњу годину угвора са Арсеналом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар