Arsenal je živ! Kontraudar i ponuda koju niko nikad nije dobio!

Aleksis, hoćeš sa nama još malo? Dajemo ti ozbiljnu lovu! Sančez bi mogao da postane najplaćeniji igrač Premijer lige!

Fudbal 15.04.2017 | 18:00
Arsenal je živ! Kontraudar i ponuda koju niko nikad nije dobio!
Možda Arsenal kao klub nije pao tako nisko kako svedoče rezultati u poslednje vreme. Na sve češća govorkanja da će Aleksis Sančez napustiti Emirate ovog leta, uprava Tobdžija je uzvratila fantastičnom ponudom Čileancu. Ponudom koja bi mogla da ga učini najplaćenijim fudbalerom koji je ikada igrao u Premijer ligi!

Klub iz severnog Londona je pred svog najboljeg strelca stavio ugovor koji je teško i zamisliti, kamoli odbiti. Prema navodima engleskog Ivning standarda - a on ume da pogodi kad je reč o ovakvim vestima - Sančezu je ponuđeno da produži saradnju za još dve godine, a zauzvrat dobije sedmičnu platu od čak 300.000 funti.

Da bi se shvatilo koja lova je u pitanju, dovoljno je podsetiti da trenutno najplaćeniji igrač engleskog prvenstva Pol Pogba iz Mančester junajteda zarađuje 290.000 funti svake sedmice, što znači da bi u slučaju Aleksisovog „DA“ pao rekord. Nekadašnji prvotimac Barselone trenutno prima 130.000 funti nedeljno, što znači da bi imao 2,3 puta veća primanja do sadašnjih.

Aleksis je sredinom sezone ušao u rat sa Arsenom Vengerom i upravom kluba, zato što je tražio povišicu na 200.000 funti, a posle svega što se desilo u međuvremenu - svađa u svlačionici, eliminacija iz Lige šampiona, izgubljene šanse za osvajanjem titule, koketiranje sa drugim klubovima - Arsenal je rešio da iskoristi poslednji, istovremeno vrlo moćan, adut. Novac!

Za slučaj da prihvati ponudu Arsenala, Sančez bi na godišnjem nivou primao 15.600.000 funti, odnosno 18.400.000 evra! To bi ga učinilo jednim od najplaćenijih fudbalera sveta u ovom trenutku, s tim što valja napomenuti da je u toj kategorji nedodirljiv Karlos Tevez u kineskom Šangaj Šenghui (37.000.000 evra), a da su iza Kristijano Ronaldo(22.000.000 evra) i Lionel Mesi (18.000.000 evra).

Prema informacijama iz Engleske, Arsenal neće insistirati na brzom odgovoru, već će Čileancu dati dovoljno vremena da razmotri šta mu valja činiti i da li mu se ostaje na Emiratima. Naravno, dosta toga zavisiće najpre od toga hoće li se ekipa plasirati u Ligu šampiona, jer je teško poverovati da Aleksis ne igra to takmičenje, kad mu drugi isto nude na tacni, kao i od odluke Arsena Vengera da li ostaje i ako ostaje kakav će tim izgraditi.

Dosta nepoznanica. Odgovor čekaju Mančester Siti, Čelsi, Juventus... A Aleksis Sančez u junu ulazi u poslednju godinu ugvora sa Arsenalom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar