Шпанска ГП хајка – Вињалес доминира, Маркез је под притиском, а гдје је Лоренцо?

Медији у Шпанији већ увелико лицитирају. Рејтинг дојучерашње Мото ГП звезде, Марка Маркеза доласком Маверика Вињалеса у Јамаху је опао до даске.

Остали спортови 14.04.2017 | 12:45
Шпанска ГП хајка – Вињалес доминира, Маркез је под притиском, а гдје је Лоренцо?
Није ових дана лако актуелном Мото ГП шампиону. Као челична киша, на њега се обрушила шпанска, али и светска јавност. Скај Спорт је зато констатовао да се никада до сада није десило да шампион краљевске класе толико заостаје на почетку првенства. Зато су констатовали:”Вињалес је доминантан, а Маркез је под тешким притиском”! О Хорхеу Лоренцу више и не говоре. Он је по логици таквог размишљања већ такмичарски натрула воћка, која ће до краја да нестане у Дукатију.

Да ли то значи да се потпуно срозало интересовање за Марка Маркеза у Шпанији? Па по писањима тамошњих медија јесте, јер Шпанци могу да бирају. Марк Маркез по њима лагано плови ка апатији, Хорхе Лоренцо је “пропао”, а родила се нова звезда. За њих је Маверик Вињалес отелотворење националних амбиција, јер одлично обавља свој посао.

“Валентино Роси је јединствен. Он је велики покретач навијачких маса. Људи воле трке са доста претицања. Видећемо шта ће се десити када он престане да вози. Мислим да ће Роси ићи до краја света, а да ми је Маверик прејак ривал. Али, сезона је још дуга”, изјавио је Маркез, чини се пољуљаног шампионског идентитета, а медији као да су то једва сачекали. И зато стоји констатација да му неће бити лако, јер од краљевског третмана, до личности за поткусуривање прешао је прекратак временски пут. Зато би њему стајала она чувена:”Није лако кад од битног играча постанете лик са клупе за резервисте”… Барем да га не зачикавају, свакако би му било лакше.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар