Španska GP hajka – Vinjales dominira, Markez je pod pritiskom, a gdje je Lorenco?

Mediji u Španiji već uveliko licitiraju. Rejting dojučerašnje Moto GP zvezde, Marka Markeza dolaskom Maverika Vinjalesa u Jamahu je opao do daske.

Ostali sportovi 14.04.2017 | 12:45
Španska GP hajka – Vinjales dominira, Markez je pod pritiskom, a gdje je Lorenco?
Nije ovih dana lako aktuelnom Moto GP šampionu. Kao čelična kiša, na njega se obrušila španska, ali i svetska javnost. Skaj Sport je zato konstatovao da se nikada do sada nije desilo da šampion kraljevske klase toliko zaostaje na početku prvenstva. Zato su konstatovali:”Vinjales je dominantan, a Markez je pod teškim pritiskom”! O Horheu Lorencu više i ne govore. On je po logici takvog razmišljanja već takmičarski natrula voćka, koja će do kraja da nestane u Dukatiju.

Da li to znači da se potpuno srozalo interesovanje za Marka Markeza u Španiji? Pa po pisanjima tamošnjih medija jeste, jer Španci mogu da biraju. Mark Markez po njima lagano plovi ka apatiji, Horhe Lorenco je “propao”, a rodila se nova zvezda. Za njih je Maverik Vinjales otelotvorenje nacionalnih ambicija, jer odlično obavlja svoj posao.

“Valentino Rosi je jedinstven. On je veliki pokretač navijačkih masa. Ljudi vole trke sa dosta preticanja. Videćemo šta će se desiti kada on prestane da vozi. Mislim da će Rosi ići do kraja sveta, a da mi je Maverik prejak rival. Ali, sezona je još duga”, izjavio je Markez, čini se poljuljanog šampionskog identiteta, a mediji kao da su to jedva sačekali. I zato stoji konstatacija da mu neće biti lako, jer od kraljevskog tretmana, do ličnosti za potkusurivanje prešao je prekratak vremenski put. Zato bi njemu stajala ona čuvena:”Nije lako kad od bitnog igrača postanete lik sa klupe za rezerviste”… Barem da ga ne začikavaju, svakako bi mu bilo lakše.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar