СЛС - крај: Звезда ''килава'' пред дерби, али добила! Партизану прешло у навику - ''из 1 у 2''!

Фудбалери Црвене звезде и Партизана славили су у мечевима последњег кола регуларног дела сезоне Суперлиге, па ће у нови "вечити" дерби са три бода разлике.  Звезда килава пред дерби! Црвено-бели и поред слабе игре савладали Борац и сачували три бода предности уочи почетка плеј-офа – 2:0. Партизану прешло у навику: Преокрет после минуса на полувремену, опет тандем ЂуЛе! Први пут у историји црно-бели у првенственом мечу славили у Новом Пазару.

Фудбал 13.04.2017 | 19:00
СЛС - крај: Звезда ''килава'' пред дерби, али добила! Партизану прешло у навику - ''из 1 у 2''!
Звезда је одрадила посао! И ништа више! Победом над Борцем из Чачка црвено-бели су  ставили тачку на регуларни део сезоне, али нису на фуриозан начин најавили предстојећи, можда и одлучујући,вечити дерби. Далеко од тога. Памтиће се погодакКанге из пенала, промашени једанестерац Руиза који је исправио Боаћи, тек неколико солидних прилика и бравурозна интервенцијаФилипа Манојловића средином првог полувремена.

Очекивало се да црвено-бели напуне мрежу дављеника из Чачка. Међутим, као да је комбинованој постави српског шампиона у кори малог мозга већ био уторак и и Партизан. За отаљвање посла нису кажњени, а могли су: Црвена звезда – Борац 2:0.

Утакмица без садржаја! Тако би се у три речи могла описати дешавања на стадиону Рајко Митић у првих 45 минута. Стручни штаб црвено-белих, свестан да је у уторак на програму вечити дерби, одлучио је да промеша карте. Поред поврђених Милића, Анђелковића у протоколу није било ни Доналда, док су шансу на клупи шансу чекали Боаћи и Руиз... Мимо очекивања виђен је меч врло спорог ритма, Чачани су се добро бранили. Чак и ималиу шансу да поведу. После корнера у 23.минуту сам је у петерцу домаћина био Костић, али јеМанојловић сјајно интервенисао.

Шта смо видели од Црвене звезде? Мучење, мучење – мучење. До првог шута црвено-бели су стигли преко Ристића, покушао је и бивши капитен Милијаш, али је Бранимир Алексић остао прибран. Није било течности у игри шампиона, није било ни расплоложеног појединца. Једонлично је све то деловало и врло читљиво за густу одбрану фењераша.

Звезда није била убојита, али је у 36.минуту скинула велики терет са леђа. Играо се 35.минут када је Плавшић улетео у шеснаестерац Борца, Јаничић се благо послужиуо руком. Довољно да судија Ђокић покаже на креч. Сигуран са 11 метара био је Гелор Канга.

Деловало је, бар на почетку наставка, да ће бити више садржаја. Судијска тројка оправдано је поништила погодак Вујаклије због офсајда, било је простора на боку... Међутим, гости су могли да искористе видљив грч у игри домаћина. Два пута је опасно припретио Стефан Михајловић.

Килаво и неинспративно је све то деловало, толики килаво да су се малобројни навијачи црвено-белих досађивали на стадиону. И једва чекали последњи звиждук арбитра Ђокића, иако је Боаћи повећао предност, након што је Мишић одбранио пенал Руизу.Све је то пратио Боаћи и постигао шести првенствени гол.

Партизан наставља потеру за Црвеном звездом и то првом победом у Новом Пазару у Суперлиги откад се у том граду игра елитно фудбалско такмичење. Али, опет Партизан није могао без драме и преокрета. На крају: Нови Пазар - Партизан 1:3 и црно-бели остају на шест бодова заостатка за Црвеном звездом, а следећег уторка нас чека 154. Вечити дерби у првом колу плеј-офа.

Партизану је ово била трећа узастопна утакмица у којој је славио, а да је на полувремену имао гол заостатка. Прво против Вождовца у купу, а онда и у дуелу са Радником у Суперлиги.

Као и на малтене свим мечевима ове сезоне екипу Партизана до победе је носио тандемЛеонардо - Урош Ђурђевић. Опет су репрезентативац Србије и бразилски интернационалац морали да чупају Партизан након што је домаћин повео већ у другом минуту прекоИвана Марковића. 

Црно-бели су још једном бацили низ воду цело прво полувреме, што није први пут у овој полусезони без обзира на изузетно дугу серију утакмица без пораза. Било је то вероватно једно од најслабијих 45 минута ове сезоне за Београђане који су створили једну једину озбиљну прилику за погодак. А њу у 36. минуту није искористио Урош Ђурђевић пошто је са неких седам метара траљаво шутирао право у голмана Будаковића.

А како је фуриозно домаћин почео утакмицу. Играо се други минут када је изведен прекид на неких 25 метара од гола црно-белих, Бојан Остојић је два пута избацивао лопту, али у другом наврату само до Ивана Марковића који је изутетно прецизним ударцем послао лопту иза леђа Филипа Кљајића који је, руку на срце, био покривен.

Затворили су после тога домаћи играчи све прилазе голу, као што су уосталом то радили и у неким претходним дуелима. Тек у другом полувремену Николићева екипа је заиграла отреситије, Партизанов стратег бацио је све карте на напад, увео Леандреа Тавамбу, а извео Евертона.

Ваља напоменути и да је због жутих картона Николић био приморан да од старта упари бековски тандем Мохамед ел Монир - Милан Радин. У сваком случају, за нијансу измењен приступ веома брзо је донео корист црно-белима. Леонардо је у 52. минуту асистирао као руком Урошу Ђурђевићу који је лако затресао мрежу и наставио голгетерски низ.

Није се баш Партизан претргао од офанзиве после изједначујуће гола, али како је време одмицало тако су Београђани притискали и стезали обруч око Будаковића. И у 73. минуту Леонардо је заокружио партију добру партију, пошто је искористио Радинов центаршут са десне стране и, уз мало среће, бутином савладао чувара мреже Новог Пазара.

Коначан резултат за у неку руку историјски тријумф црно-белих, поставио је Марко Јевтовић, некадашњи играч Новог Пазара, ударцем са ивице казненог простора у другом минуту надокнаде. Није славио погодак у знак поштовања према бившем клубу.

У борби за последње место које води у плеј-оф, Јавор је победио Раднички 1:0 у Нишу, те одбранио осму позицију од Чукаричког, који је славио у младом градском дербију на Вождовцу 3:1.

Младост је са 4:1 оставила Спартак без шанси да се бори за место "изнад црте", Напредак је надиграо Бачку 2:0, Рад је славио код Металца 2:1 после преокрета, док голова није било само у дуелу Радника и Војводине у Сурдулици.

Драматично је било и у борби за последње место које води у плеј-оф. Чукарички је већ на полувремену имао два гола предности против Вождовца, преко Ожеговића и Кајевића, па је одрадио свој део посла.

С друге стране, једну препреку на путу ка осмој позицији му је склонила Младост победом над Спартаком 4:2, па се чекала лепа вест и са Чаира.

Раднички и Јавор су играли без голова све до почетка другог полувремена, када гости стижу до вођства и како се испоставили до велике победе.

Тим из Ивањице је освојио три бода у Нишу и освојио осмо место, па ће он играти у плеј-офу, а Чукарички учествовати у борби за опстанак у Суперлиги.

У последњем колу Рад је славио код Металца 2:1 после преокрета, Напредак је надиграо Бачку 2:0 за пету узастопну победу, док голова није било само у окршају Радника и Војводине у Сурдулици.

Суперлига, 30. коло:

Звезда – Борац 2:0 (1:0)
Канга 36п, Боаћи 87

Н. Пазар – Партизан 1:3 (1:0)
Марковић 3 – Ђурђевић 52, Леонардо 73, Јевтовић 90+2

Вождовац – Чукарички 1:3 (0:2)
Дражић 62 – Ожеговић 18, 78 Кајевић 44

Раднички – Јавор 0:1 (0:0)

Младост – Спартак 4:1 (2:1)

Напредак – Бачка 2:0 (1:0)

Металац – Рад 1:2 (1:0)

Радник – Војводина 0:0

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар