SLS - kraj: Zvezda ''kilava'' pred derbi, ali dobila! Partizanu prešlo u naviku - ''iz 1 u 2''!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana slavili su u mečevima poslednjeg kola regularnog dela sezone Superlige, pa će u novi "večiti" derbi sa tri boda razlike.  Zvezda kilava pred derbi! Crveno-beli i pored slabe igre savladali Borac i sačuvali tri boda prednosti uoči početka plej-ofa – 2:0. Partizanu prešlo u naviku: Preokret posle minusa na poluvremenu, opet tandem ĐuLe! Prvi put u istoriji crno-beli u prvenstvenom meču slavili u Novom Pazaru.

Fudbal 13.04.2017 | 19:00
SLS - kraj: Zvezda ''kilava'' pred derbi, ali dobila! Partizanu prešlo u naviku - ''iz 1 u 2''!
Zvezda je odradila posao! I ništa više! Pobedom nad Borcem iz Čačka crveno-beli su  stavili tačku na regularni deo sezone, ali nisu na furiozan način najavili predstojeći, možda i odlučujući,večiti derbi. Daleko od toga. Pamtiće se pogodakKange iz penala, promašeni jedanesterac Ruiza koji je ispravio Boaći, tek nekoliko solidnih prilika i bravurozna intervencijaFilipa Manojlovića sredinom prvog poluvremena.

Očekivalo se da crveno-beli napune mrežu davljenika iz Čačka. Međutim, kao da je kombinovanoj postavi srpskog šampiona u kori malog mozga već bio utorak i i Partizan. Za otaljvanje posla nisu kažnjeni, a mogli su: Crvena zvezda – Borac 2:0.

Utakmica bez sadržaja! Tako bi se u tri reči mogla opisati dešavanja na stadionu Rajko Mitić u prvih 45 minuta. Stručni štab crveno-belih, svestan da je u utorak na programu večiti derbi, odlučio je da promeša karte. Pored povrđenih Milića, Anđelkovića u protokolu nije bilo ni Donalda, dok su šansu na klupi šansu čekali Boaći i Ruiz... Mimo očekivanja viđen je meč vrlo sporog ritma, Čačani su se dobro branili. Čak i imaliu šansu da povedu. Posle kornera u 23.minutu sam je u petercu domaćina bio Kostić, ali jeManojlović sjajno intervenisao.

Šta smo videli od Crvene zvezde? Mučenje, mučenje – mučenje. Do prvog šuta crveno-beli su stigli preko Ristića, pokušao je i bivši kapiten Milijaš, ali je Branimir Aleksić ostao pribran. Nije bilo tečnosti u igri šampiona, nije bilo ni rasploloženog pojedinca. Jedonlično je sve to delovalo i vrlo čitljivo za gustu odbranu fenjeraša.

Zvezda nije bila ubojita, ali je u 36.minutu skinula veliki teret sa leđa. Igrao se 35.minut kada je Plavšić uleteo u šesnaesterac Borca, Janičić se blago poslužiuo rukom. Dovoljno da sudija Đokić pokaže na kreč. Siguran sa 11 metara bio je Gelor Kanga.

Delovalo je, bar na početku nastavka, da će biti više sadržaja. Sudijska trojka opravdano je poništila pogodak Vujaklije zbog ofsajda, bilo je prostora na boku... Međutim, gosti su mogli da iskoriste vidljiv grč u igri domaćina. Dva puta je opasno pripretio Stefan Mihajlović.

Kilavo i neinsprativno je sve to delovalo, toliki kilavo da su se malobrojni navijači crveno-belih dosađivali na stadionu. I jedva čekali poslednji zvižduk arbitra Đokića, iako je Boaći povećao prednost, nakon što je Mišić odbranio penal Ruizu.Sve je to pratio Boaći i postigao šesti prvenstveni gol.

Partizan nastavlja poteru za Crvenom zvezdom i to prvom pobedom u Novom Pazaru u Superligi otkad se u tom gradu igra elitno fudbalsko takmičenje. Ali, opet Partizan nije mogao bez drame i preokreta. Na kraju: Novi Pazar - Partizan 1:3 i crno-beli ostaju na šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a sledećeg utorka nas čeka 154. Večiti derbi u prvom kolu plej-ofa.

Partizanu je ovo bila treća uzastopna utakmica u kojoj je slavio, a da je na poluvremenu imao gol zaostatka. Prvo protiv Voždovca u kupu, a onda i u duelu sa Radnikom u Superligi.

Kao i na maltene svim mečevima ove sezone ekipu Partizana do pobede je nosio tandemLeonardo - Uroš Đurđević. Opet su reprezentativac Srbije i brazilski internacionalac morali da čupaju Partizan nakon što je domaćin poveo već u drugom minutu prekoIvana Markovića. 

Crno-beli su još jednom bacili niz vodu celo prvo poluvreme, što nije prvi put u ovoj polusezoni bez obzira na izuzetno dugu seriju utakmica bez poraza. Bilo je to verovatno jedno od najslabijih 45 minuta ove sezone za Beograđane koji su stvorili jednu jedinu ozbiljnu priliku za pogodak. A nju u 36. minutu nije iskoristio Uroš Đurđević pošto je sa nekih sedam metara traljavo šutirao pravo u golmana Budakovića.

A kako je furiozno domaćin počeo utakmicu. Igrao se drugi minut kada je izveden prekid na nekih 25 metara od gola crno-belih, Bojan Ostojić je dva puta izbacivao loptu, ali u drugom navratu samo do Ivana Markovića koji je izutetno preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Filipa Kljajića koji je, ruku na srce, bio pokriven.

Zatvorili su posle toga domaći igrači sve prilaze golu, kao što su uostalom to radili i u nekim prethodnim duelima. Tek u drugom poluvremenu Nikolićeva ekipa je zaigrala otresitije, Partizanov strateg bacio je sve karte na napad, uveo Leandrea Tavambu, a izveo Evertona.

Valja napomenuti i da je zbog žutih kartona Nikolić bio primoran da od starta upari bekovski tandem Mohamed el Monir - Milan Radin. U svakom slučaju, za nijansu izmenjen pristup veoma brzo je doneo korist crno-belima. Leonardo je u 52. minutu asistirao kao rukom Urošu Đurđeviću koji je lako zatresao mrežu i nastavio golgeterski niz.

Nije se baš Partizan pretrgao od ofanzive posle izjednačujuće gola, ali kako je vreme odmicalo tako su Beograđani pritiskali i stezali obruč oko Budakovića. I u 73. minutu Leonardo je zaokružio partiju dobru partiju, pošto je iskoristio Radinov centaršut sa desne strane i, uz malo sreće, butinom savladao čuvara mreže Novog Pazara.

Konačan rezultat za u neku ruku istorijski trijumf crno-belih, postavio je Marko Jevtović, nekadašnji igrač Novog Pazara, udarcem sa ivice kaznenog prostora u drugom minutu nadoknade. Nije slavio pogodak u znak poštovanja prema bivšem klubu.

U borbi za poslednje mesto koje vodi u plej-of, Javor je pobedio Radnički 1:0 u Nišu, te odbranio osmu poziciju od Čukaričkog, koji je slavio u mladom gradskom derbiju na Voždovcu 3:1.

Mladost je sa 4:1 ostavila Spartak bez šansi da se bori za mesto "iznad crte", Napredak je nadigrao Bačku 2:0, Rad je slavio kod Metalca 2:1 posle preokreta, dok golova nije bilo samo u duelu Radnika i Vojvodine u Surdulici.

Dramatično je bilo i u borbi za poslednje mesto koje vodi u plej-of. Čukarički je već na poluvremenu imao dva gola prednosti protiv Voždovca, preko Ožegovića i Kajevića, pa je odradio svoj deo posla.

S druge strane, jednu prepreku na putu ka osmoj poziciji mu je sklonila Mladost pobedom nad Spartakom 4:2, pa se čekala lepa vest i sa Čaira.

Radnički i Javor su igrali bez golova sve do početka drugog poluvremena, kada gosti stižu do vođstva i kako se ispostavili do velike pobede.

Tim iz Ivanjice je osvojio tri boda u Nišu i osvojio osmo mesto, pa će on igrati u plej-ofu, a Čukarički učestvovati u borbi za opstanak u Superligi.

U poslednjem kolu Rad je slavio kod Metalca 2:1 posle preokreta, Napredak je nadigrao Bačku 2:0 za petu uzastopnu pobedu, dok golova nije bilo samo u okršaju Radnika i Vojvodine u Surdulici.

Superliga, 30. kolo:

Zvezda – Borac 2:0 (1:0)
Kanga 36p, Boaći 87

N. Pazar – Partizan 1:3 (1:0)
Marković 3 – Đurđević 52, Leonardo 73, Jevtović 90+2

Voždovac – Čukarički 1:3 (0:2)
Dražić 62 – Ožegović 18, 78 Kajević 44

Radnički – Javor 0:1 (0:0)

Mladost – Spartak 4:1 (2:1)

Napredak – Bačka 2:0 (1:0)

Metalac – Rad 1:2 (1:0)

Radnik – Vojvodina 0:0

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar