Обнова школе уз солидарност

Вриједне руке могу све, па тако да побиједе и беспарицу - овог пута у школству. Наиме, ових празничних дана један позитиван примјер из Семберије. Наставници и родитељи ученика Основне школе "Јован Дучић" организовано обнављају подручну школу у Пучилама.

Република Српска 13.04.2017 | 19:10
Обнова школе уз солидарност
Подручна школа "Јован Дучић" је у веома лошем стању. Столарија је замијењена 1997. године и од тада, пуних 20 година није ништа улагано. Многи нису вјеровали да се сада са мало средстава може толико много урадити, а још једном потврђена је она народна изрека да слога кућу гради.

"Укључили су се наставници, дјеца, родитељи, мјештани Пучила и видите како радови напредују. Све је већи оптимизам и све више људи схвата да ми можемо и властитим средствима да то урадимо. Оно што је најважније је да смо морали да искључимо и политику и било какве друге подјеле и да се ухватимо око јединственог циља, а то је да дјеци направимо што боље услове за боравак у школи", рекао је Дејан Вуковић, директор Основне школе "Јован Дучић" у Бијељини.

Сада је акција на обнови подова и зидова, а у плану је и увођење централног гријања и поправка крова. Ових дана радило се и на изградњи стазе код централне школе. Једном ријечју - нема одмора, а све за бољитак дјеце.

"Мој отац је ишао у ову школу, такође и ја. Ову школу је похађало и моје троје дјеце. Нећемо одустати од обнове", каже Бобан Савић, један од родитеља ученика.

Кроз ову школу прошле су бројне генерације; у овим клупама своје прво знање стицали су многи учени људи, низале љубави, али и писала историја. Наиме, 1947. године на изградњи школске зграде радили су и њемачки заробљеници. Остао је неизбрисив траг на једног дасци у школском поду на којој пише: "Поставили њемачки другови 21.9.1947. године."

Вјерујемо да ће и будуће генерације свједочити о садашњем времену и вриједним рукама ученика, њихових родитеља и наставника школе "Јован Дучић".

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПАЈКО

13.04.2017 17:37

ЈА НЕВИДИМ ДАЈЕ ИСТА НОВО НАПРАВЉЕНО ДА (РАДОВИ НАПРЕДУЈУ )

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаге

14.04.2017 06:40

Погледај на седамнаестој секунди снимка, како сада изгледа уциоиница.

Name

мк

13.04.2017 18:10

Просли смо неки дан и стварно могу реци свака цаст свима.Ради се без забусавања.Скола на радост свих мјесатана али и цијеле Бијељине изгледа супер,омдах ту је и ДЗ као и црква,све куце и двориста под конац као да је Свајцарска.Прелијеп крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуц.

13.04.2017 20:26

Хвала, додјите опет

Name

Наставник

13.04.2017 20:30

Хвала БНТВ на подрсци

ОДГОВОРИТЕ