Obnova škole uz solidarnost

Vrijedne ruke mogu sve, pa tako da pobijede i besparicu - ovog puta u školstvu. Naime, ovih prazničnih dana jedan pozitivan primjer iz Semberije. Nastavnici i roditelji učenika Osnovne škole "Jovan Dučić" organizovano obnavljaju područnu školu u Pučilama.

Republika Srpska 13.04.2017 | 19:10
Obnova škole uz solidarnost
Područna škola "Jovan Dučić" je u veoma lošem stanju. Stolarija je zamijenjena 1997. godine i od tada, punih 20 godina nije ništa ulagano. Mnogi nisu vjerovali da se sada sa malo sredstava može toliko mnogo uraditi, a još jednom potvrđena je ona narodna izreka da sloga kuću gradi.

"Uključili su se nastavnici, djeca, roditelji, mještani Pučila i vidite kako radovi napreduju. Sve je veći optimizam i sve više ljudi shvata da mi možemo i vlastitim sredstvima da to uradimo. Ono što je najvažnije je da smo morali da isključimo i politiku i bilo kakve druge podjele i da se uhvatimo oko jedinstvenog cilja, a to je da djeci napravimo što bolje uslove za boravak u školi", rekao je Dejan Vuković, direktor Osnovne škole "Jovan Dučić" u Bijeljini.

Sada je akcija na obnovi podova i zidova, a u planu je i uvođenje centralnog grijanja i popravka krova. Ovih dana radilo se i na izgradnji staze kod centralne škole. Jednom riječju - nema odmora, a sve za boljitak djece.

"Moj otac je išao u ovu školu, takođe i ja. Ovu školu je pohađalo i moje troje djece. Nećemo odustati od obnove", kaže Boban Savić, jedan od roditelja učenika.

Kroz ovu školu prošle su brojne generacije; u ovim klupama svoje prvo znanje sticali su mnogi učeni ljudi, nizale ljubavi, ali i pisala istorija. Naime, 1947. godine na izgradnji školske zgrade radili su i njemački zarobljenici. Ostao je neizbrisiv trag na jednog dasci u školskom podu na kojoj piše: "Postavili njemački drugovi 21.9.1947. godine."

Vjerujemo da će i buduće generacije svjedočiti o sadašnjem vremenu i vrijednim rukama učenika, njihovih roditelja i nastavnika škole "Jovan Dučić".

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

PAJKO

13.04.2017 17:37

JA NEVIDIM DAJE ISTA NOVO NAPRAVLJENO DA (RADOVI NAPREDUJU )

ODGOVORITE
Name

gage

14.04.2017 06:40

Pogledaj na sedamnaestoj sekundi snimka, kako sada izgleda ucioinica.

Name

mk

13.04.2017 18:10

Prosli smo neki dan i stvarno mogu reci svaka cast svima.Radi se bez zabusavanja.Skola na radost svih mjesatana ali i cijele Bijeljine izgleda super,omdah tu je i DZ kao i crkva,sve kuce i dvorista pod konac kao da je Svajcarska.Prelijep kraj.

ODGOVORITE
Name

Puc.

13.04.2017 20:26

Hvala, dodjite opet

Name

Nastavnik

13.04.2017 20:30

Hvala BNTV na podrsci

ODGOVORITE