Трамп: Наступиће трајан мир

Амерички председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да ће "све бити у реду између САД и Русије" и да ће "наступити трајни мир".

Свијет 13.04.2017 | 18:20
Трамп: Наступиће трајан мир
- Ствари ће се решити између САД и Русије. У право време, сви ће се дозвати памети и наступиће трајни мир - написао је Трамп.



Овај твит могао би да буде најава смиривања тензија између Русије и САД након обостраних оптужби везаних за напад хемијским оружјем У Идлибу у Сирији које су атмосферу довеле до усијања. Трамп је оптужио Русију да је подржала "животињу Асада", а из Русије је стигао одговор у виду вета на резолуцију УН о Сирији.

Оштрих речи било је и на током прве званичне посете америчког државног секретара Рекса Тиларсона Москви где се срео са руским шефом димпломатије Сергејом Лавровим и председником Русије Владимиром Путином.

"Имам поврења у Кину"

Претходно, Трамп је твитовао и о Кини и Северној Кореји, са којом су тензије такође на високом нивоу након што је јуришна флота америчких разарача послата на војне вежбе са јужнокорсјком морнарицом.

- Имам велико поверење да ће се Кина на одговарајући начин позабавити Северном Корејом. Уколико нису у стању да то учине, САД са савезницима ће то учинити - написао је Трамп.

Овај твит је уследио неколико дана након сусрета са кинеским председником Си Ђипингом.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар