Tramp: Nastupiće trajan mir

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da će "sve biti u redu između SAD i Rusije" i da će "nastupiti trajni mir".

Svijet 13.04.2017 | 18:20
Tramp: Nastupiće trajan mir
- Stvari će se rešiti između SAD i Rusije. U pravo vreme, svi će se dozvati pameti i nastupiće trajni mir - napisao je Tramp.Ovaj tvit mogao bi da bude najava smirivanja tenzija između Rusije i SAD nakon obostranih optužbi vezanih za napad hemijskim oružjem U Idlibu u Siriji koje su atmosferu dovele do usijanja. Tramp je optužio Rusiju da je podržala "životinju Asada", a iz Rusije je stigao odgovor u vidu veta na rezoluciju UN o Siriji.

Oštrih reči bilo je i na tokom prve zvanične posete američkog državnog sekretara Reksa Tilarsona Moskvi gde se sreo sa ruskim šefom dimplomatije Sergejom Lavrovim i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Imam povrenja u Kinu"

Prethodno, Tramp je tvitovao i o Kini i Severnoj Koreji, sa kojom su tenzije takođe na visokom nivou nakon što je jurišna flota američkih razarača poslata na vojne vežbe sa južnokorsjkom mornaricom.

- Imam veliko poverenje da će se Kina na odgovarajući način pozabaviti Severnom Korejom. Ukoliko nisu u stanju da to učine, SAD sa saveznicima će to učiniti - napisao je Tramp.

Ovaj tvit je usledio nekoliko dana nakon susreta sa kineskim predsednikom Si Đipingom.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar