Постоји и други Златан, којег навијачи тек упознају!

Са Ибрахимовићем је увек било тако. Када је било добро, било је сјајно. Када је било лоше, било је катастрофа. Слично се догађа и у финишу његове прве сезоне у Манчестер јунајтеду.

Фудбал 13.04.2017 | 18:30
Постоји и други Златан, којег навијачи тек упознају!
У тренутку када је у Енглеској, бар у медијима - мада је томе допринео и сам Жозе Мурињо - створена атмосфера у којој је питање дана када ће се Манчестер јунајтед и Златан Ибрахимовић договорити око активирања уговора и за сезону 2017/18, уследио је хладан туш.

У првој утакмици по одслужењу казне од три меча због ударања противника лактом, 35-годишњи Швеђанин рекао је да "није дошао у Манчестер да би губио време".

Након што је у финишу драматичне утакмице са Евертоном на "Олд трафорду" постигао гол за изједначење (1:1), што је у поређењу са осталим резултатима био корак уназад у трци за пласман у Лигу шампиона, Ибрахимовић је између редова поручио шефовима да ће од коначног пласмана у Премијер лиги у највећој мери зависити и његова одлука о томе да ли да оде, или одради и другу условну сезону са Јунајтедом.

Отприлике у исто време, повезано или не, наручено или не, појавиле су се информације о томе да га чека уносан уговор у Сједињеним Америчким Државама и да није искључено да тамо крене заједно са Вејном Рунијем.

У дану када ће Јунајтед одиграти најважнију утакмицу у досадашњем току сезоне, јер је Мурињо рекао да ће основни циљ бити освајање Лиге Европе и пласман у Лигу шампиона на тај начин, енглески медији наставили су да причу "терају" у правцу растанка. Баш као што је случај и са Рунијем, којег Мурињо није уврстио ни у протоклол за меч четвртфинала Лиге Европе са Андерлехтом (вечерас, 21.05).

"Интелигентни таблоид", тиражни "Даилy Миррор", навео је изјаву Ибрахимовићевог пријатеља, који је рекао да ће шведски нападач највероватније отићи са "Олд трафорда" ако се клуб не врати у Лигу шампиона. Такође, Ибрахимовић жели да види и доказ да ће Јунајтед направити екипу која може да освоји титулу у Енглеској наредне сезоне.

Прве три екипе из Премијер лиге ће се директно пласирати у Лигу шампиона, док ће четвртопласирана играти у баражу. Јунајтед је осам кола пре краја првенства пети на табели са четири бода заостатка, али и утакмицом више од градског ривала Ситија, који заузима четврто место.

Ибрахимовић је у последњих 15 година 13 пута освајао шампионску титулу, а то жели и у Енглеској. Он је једини играч са 13 шампионских титула у четири различите лиге, холандској, италијанској, шпанској и француској.

Он је у дебитантској сезони у Енглеској постигао 28 голова и то му је обезбедило место међу шесторицом финалиста у избору за Играча године у Премијер лиги у избору професионалних фудбалера.

Британски медији пренели су да је управа Јунајтеда направила списак нападача које ће покушати да доведе на Олд Трафорд ако Ибрахимовић оде. Помињу се Антоан Гризман из Атлетико Мадрида, Иван Перишић из Интера, као и нападач Евертона Ромелу Лукаку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар