Postoji i drugi Zlatan, kojeg navijači tek upoznaju!

Sa Ibrahimovićem je uvek bilo tako. Kada je bilo dobro, bilo je sjajno. Kada je bilo loše, bilo je katastrofa. Slično se događa i u finišu njegove prve sezone u Mančester junajtedu.

Fudbal 13.04.2017 | 18:30
Postoji i drugi Zlatan, kojeg navijači tek upoznaju!
U trenutku kada je u Engleskoj, bar u medijima - mada je tome doprineo i sam Žoze Murinjo - stvorena atmosfera u kojoj je pitanje dana kada će se Mančester junajted i Zlatan Ibrahimović dogovoriti oko aktiviranja ugovora i za sezonu 2017/18, usledio je hladan tuš.

U prvoj utakmici po odsluženju kazne od tri meča zbog udaranja protivnika laktom, 35-godišnji Šveđanin rekao je da "nije došao u Mančester da bi gubio vreme".

Nakon što je u finišu dramatične utakmice sa Evertonom na "Old trafordu" postigao gol za izjednačenje (1:1), što je u poređenju sa ostalim rezultatima bio korak unazad u trci za plasman u Ligu šampiona, Ibrahimović je između redova poručio šefovima da će od konačnog plasmana u Premijer ligi u najvećoj meri zavisiti i njegova odluka o tome da li da ode, ili odradi i drugu uslovnu sezonu sa Junajtedom.

Otprilike u isto vreme, povezano ili ne, naručeno ili ne, pojavile su se informacije o tome da ga čeka unosan ugovor u Sjedinjenim Američkim Državama i da nije isključeno da tamo krene zajedno sa Vejnom Runijem.

U danu kada će Junajted odigrati najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, jer je Murinjo rekao da će osnovni cilj biti osvajanje Lige Evrope i plasman u Ligu šampiona na taj način, engleski mediji nastavili su da priču "teraju" u pravcu rastanka. Baš kao što je slučaj i sa Runijem, kojeg Murinjo nije uvrstio ni u protoklol za meč četvrtfinala Lige Evrope sa Anderlehtom (večeras, 21.05).

"Inteligentni tabloid", tiražni "Daily Mirror", naveo je izjavu Ibrahimovićevog prijatelja, koji je rekao da će švedski napadač najverovatnije otići sa "Old traforda" ako se klub ne vrati u Ligu šampiona. Takođe, Ibrahimović želi da vidi i dokaz da će Junajted napraviti ekipu koja može da osvoji titulu u Engleskoj naredne sezone.

Prve tri ekipe iz Premijer lige će se direktno plasirati u Ligu šampiona, dok će četvrtoplasirana igrati u baražu. Junajted je osam kola pre kraja prvenstva peti na tabeli sa četiri boda zaostatka, ali i utakmicom više od gradskog rivala Sitija, koji zauzima četvrto mesto.

Ibrahimović je u poslednjih 15 godina 13 puta osvajao šampionsku titulu, a to želi i u Engleskoj. On je jedini igrač sa 13 šampionskih titula u četiri različite lige, holandskoj, italijanskoj, španskoj i francuskoj.

On je u debitantskoj sezoni u Engleskoj postigao 28 golova i to mu je obezbedilo mesto među šestoricom finalista u izboru za Igrača godine u Premijer ligi u izboru profesionalnih fudbalera.

Britanski mediji preneli su da je uprava Junajteda napravila spisak napadača koje će pokušati da dovede na Old Traford ako Ibrahimović ode. Pominju se Antoan Grizman iz Atletiko Madrida, Ivan Perišić iz Intera, kao i napadač Evertona Romelu Lukaku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar