Лига Европе - 1/4-финале: Обрадовић дочекује Златана

Вечерас се играју мечеви четвртфинала Лиге Европе, а најзанимљивији сусрет је у Бриселу где Андерлехт дочекује Мурињов Манчестер Јунајтед.

Фудбал 13.04.2017 | 18:00
Лига Европе - 1/4-финале: Обрадовић дочекује Златана
У осталим мечевима Шалке гостује Ајаксу, Селта у Вигу дочекује белгијски Генк док ће Лион бити домаћин Бешикташу. Сви мечеви играју се од 21.05.

Андерлехт - Манчестер Јунајтед

Тим наши Ивана Обрадовића и Уроша Спајића, који са клупе предводи Рене Веилер, има пет победа у последњих шест европских мечева код куће, а у последњих десет дуела у свим такмичењима немају пораз. Још увек се не зна да ли ће Лукаш Теодорчик, најбољи стрелац тима у овом такмичењу са пет погодака бити у саставу, с обзиром да није потпуно залечио повреду рамена.

„Лукас није тренирао данас, још увек трпи болове и не знамо да ли ће играти. Сигурно неће бити у првих 11, изјавио је Веилер.

Да га замене у голгетерском учинку могу најскупли играч у историји белгијског клупског фудбала Николае Станчиу, као и Френк Ачеампонг. Њих двојица су заједно постигли седам голова у другом по јачини европском клупском такмичењу.

„Сјајно је што имамо прилику да тестирамо своје могућности на овако високом нивоу. Ми смо професионалци и увек желимо да победимо, ипак реални смо и свесни смо да је Јунајтед фаворит“, био је искрен тренер Андерлехта.

О сасвим солидном наступу у Европи Мурињових пулена сведочи податак да немају пораз у последњих шест мечева. Португалац има велике кадровске проблеме пред овај сусрет, с обзиром да неће моћи да рачуна на Вејна Рунија, Хуана Мату, Фила Џонса, Криса Смолинга и Ешлија Јанга, а под знаком питања су Давид Де Хеа и Антонио Валенсија.

"Руни није задовољан својим стањем, има лош осећај када је у питању зглоб... Видећемо како ће бити за викенд. Немамо много играча и потребно нам је да се сви што пре опораве", рекао је Португалац за британске медије.

Нема сумње ко је највећа узданица „Црвених ђавола“, Ибра носи екипу читаве сезоне а исто се очекује и против Андерлехта. Швеђанин је на последњем гостовању белгијској екипи дао четири поготка док је играо за Пари Сен Жермен, што му навијачи сигурно нису заборавили. Златан је као и први голгетер противника постигао пет голова, а прати га Мхитарјан са три.

Ајакс - Шалке

Дуел тимова из две велике фудбалске нације Холандије и Немачке, који се први пут састају у оквиру УЕФА такмичења. Блага предност у овом сусрету биће на страни домаћина, пре свега због очајне игре Немаца у гостима, који на последњих шест гостовања имају четири пораза уз један реми.

Холандски тим има само један пораз у последњих 18 мечева у свим такмичењима, боре се за титулу у Ередивизији и пуни самопоуздања улазе у овај двомеч. Данац Каспер Долберг предводиће напад Петера Боша, док његов земљак Ласе Шене због повреде неће моћи да помогне свом тиму.

Иако имају шансе да обезбеде пласман у Лигу Европе (заостају четири бода за 6. Фрајбургом), фудбалери Шалкеа не могу бити задовољнин сезоном у Бундеслиги. Због тога се очекује да сву пажњу посвете Лиги Европе, у којој за сада играју добро.

Шалке никада није тријумфовао у Холандији а играли су пет пута, што Конопљанки, Хунтелару и друговима може бити додатни мотив. Биће лишени помоћи неколицине играча, а за Дениса Аога и Бенџамина Стамбулија још увек није потврђено да ли ће играти.

Лион - Бешикташ

Француски тим пружа сјајне партије у Лиги Европе, од како су се укључили у такмичење после испадања из Лиге шампиона. На две утакмице код куће против АЗ Алкмара и Роме постигли су 11 голова, чиме су стекли симпатије многих који воле ефикасан фудбал. У недељу су поражени од Лоријена 4:1 на свом терену, сада се очекује позитивна реакција против на гостовањима врло лошег противника.

Најефикаснији играчи Француза у овом такмичењу су Набил Фекир са четири, односно Александре Лаказет и Мухтар Диакаби са по три поготка, управо они ће и предводити тим против Турака.

Бешикташ је једини шампион своје земље који је остао у такмичењу, а тренутни лидер турског шампионата имаће тежак посао на овом мечу јер ће наступити без најбољих играча Рикарда Кварежме и Винсента Абубакара који су повређени.

Далеко од тога да у клубу за који наступа и наш Душко Тошић немају замене за ове фудбалере, па ће тако у нападу бити Рајан Бабел и сјајни Ченк Тосун који има три гола на свом конту у Лиги Европе ове сезоне.

Селта - Генк

Ко год да прође из овог двомеча, биће то његов највећи успех у европским такмичењима. Ови тимови први пут се састају у оквиру УЕФА такмичења, а шпански клуб за који наступа Немања Радоја играо је у групној фази са још једним белгијским тимом, Стандардом из Лијежа, а оба мећа завршена су ремијем.

Селта ове сезоне игра доста променљиво, тренутно је десета у Ла лиги и практично је без шанси да избори пласман у Европу наредне сезоне. До четвртфинала избацила је фаворизовани Шахтјор, а затим и Краснодар, вођена Ијагом Аспасом покушаће да настави низ сјајних наступа шпанских тимова у овом такмичењу и дође до саме завршнице.

Генк игра веома добро у међународним утакмицама, за разлику од домаћег шампионата где није успео да се пласира у плеј-оф за титулу. Њихов најбољи стрелац у другом по јачини европском такмичењу је Леон Бејли са четири поготка, а уз њега највеће наде полажу и у другог асистента Лиге Европе Алехандра Посуела.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар