Берлускони продао велики АЦ Милан

Фудбалски клуб Милан од овог четвртка и дефинитивно је у власништву кинеске компаније "Сино-Јуроп спортс инвестнмент менаџмент Чангћинг", која је од фирме "Финивест", власника Силвија Берлусконија, откупила 99,93% акција росо-нерих за 740 милиона евра.

Свијет 13.04.2017 | 15:51
Берлускони продао велики АЦ Милан
Од те суме, 220 милиона евра представља отплату дугова славног клуба, а осталих 520 је било довољно да се Берлускони приволи да се после три деценије одрекне росо-нерих.



У његовој ери, Милан је извучен из стечаја, освојио је пет титула првака Европе и осам пута био шампион Италије.

На челу кинеског конзорцијума је бизнисмен Јонгхонг Ли, а представници "Сино-Јуропа" и "Финивеста" су код нотара у Милану овог четвртка потписали неопходне папире за преузимање клуба.

Како јављају италијански медији, нови председник росо-нерих највероватније ће бити десна рука Јонхонг Лија, Давид Хан Ли.



Више детаља о управи и плановима Милана биће познато у данима који следе, али ће најпре пажња бити усмерена на два догађаја. Најпре на формалну примопредају власништва, која може да буде обављена јер су у канцеларији нотара "Ђани, Оригони, Капели и партнери" потврдили у 14.04 овог четвртка да је последња уплата, 190 милиона евра са рачуна у Луксембургу, "легла" на рачун "Фининвеста".

Пажњу ће, поред кинеских власника, привлачити и градски дерби, јер се у суботу од 12.30 састају управо седмопласирани Интер и Милан који је на шестој позицији.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цезар

13.04.2017 15:31

Капитализам је највеца могуца накарада коју је цовјек измислио. Из поцетка све изгледа бајно, радис и наплацијес свој рад, а онда капитал постане газда свима, и онда од зивота нема висе ниста.

ОДГОВОРИТЕ