Berluskoni prodao veliki AC Milan

Fudbalski klub Milan od ovog četvrtka i definitivno je u vlasništvu kineske kompanije "Sino-Jurop sports investnment menadžment Čangćing", koja je od firme "Finivest", vlasnika Silvija Berluskonija, otkupila 99,93% akcija roso-nerih za 740 miliona evra.

Svijet 13.04.2017 | 15:51
Berluskoni prodao veliki AC Milan
Od te sume, 220 miliona evra predstavlja otplatu dugova slavnog kluba, a ostalih 520 je bilo dovoljno da se Berluskoni privoli da se posle tri decenije odrekne roso-nerih.



U njegovoj eri, Milan je izvučen iz stečaja, osvojio je pet titula prvaka Evrope i osam puta bio šampion Italije.

Na čelu kineskog konzorcijuma je biznismen Jonghong Li, a predstavnici "Sino-Juropa" i "Finivesta" su kod notara u Milanu ovog četvrtka potpisali neophodne papire za preuzimanje kluba.

Kako javljaju italijanski mediji, novi predsednik roso-nerih najverovatnije će biti desna ruka Jonhong Lija, David Han Li.



Više detalja o upravi i planovima Milana biće poznato u danima koji slede, ali će najpre pažnja biti usmerena na dva događaja. Najpre na formalnu primopredaju vlasništva, koja može da bude obavljena jer su u kancelariji notara "Đani, Origoni, Kapeli i partneri" potvrdili u 14.04 ovog četvrtka da je poslednja uplata, 190 miliona evra sa računa u Luksemburgu, "legla" na račun "Fininvesta".

Pažnju će, pored kineskih vlasnika, privlačiti i gradski derbi, jer se u subotu od 12.30 sastaju upravo sedmoplasirani Inter i Milan koji je na šestoj poziciji.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cezar

13.04.2017 15:31

Kapitalizam je najveca moguca nakarada koju je covjek izmislio. Iz pocetka sve izgleda bajno, radis i naplacijes svoj rad, a onda kapital postane gazda svima, i onda od zivota nema vise nista.

ODGOVORITE