Галинари: Играћу за Италију на Евробаскету!

Данило Галинари, играч Денвер Нагетса, сопштио је након последње утакмице лигашког дела НБА да ће наступати за Италију на предстојећем Евробаскету.

Кошарка 15.04.2017 | 16:15
Галинари: Играћу за Италију на Евробаскету!
Иако је раније изјављивао да не зна да ли ће бити са националним тимом на лето, Галинари је отклонио сваку сумњу.

"Играћу. Нема разлога да пропустим окупљање које је заказано за 20. јул у Милану. Једино повреда може да ме заустави да не играм за Италију. Волео бих кад бисмо успели да освојимо медаљу", рекао је Данило.

Дугогодишњи НБА играч осврнуо се и на своју будућност у Денверу, с обзиром да ће искористити опцију у уговору, која му дозвољава да овог лета испроба тржиште.

"Не знам где ћу играти следеће сезоне и не желим сада да мислим о томе. Наступам за Денвер дуго година уназад и волео бих да останем у Колораду, да побеђујемо заједно. Мислим да смо напредовали ове сезоне, не само у победама, већ и као група. Имамо неколико играча у тиму око којих може да се гради екипа. Волим град и када радите толико дуго са неким, створите неку синергију која је веома у рутини НБА играча. Изградио сам сјајна приајатељства, од председника Денвера до физиотерапеута и веома је тешко напустити их", завршио је Галинари.

Евробаскет

Европско првенство на програму је од 31. августа до 17. септембра, а земље домаћини су Финска, Израел, Румунија и Турска, у којој ће се играти и завршница такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар