Galinari: Igraću za Italiju na Evrobasketu!

Danilo Galinari, igrač Denver Nagetsa, sopštio je nakon poslednje utakmice ligaškog dela NBA da će nastupati za Italiju na predstojećem Evrobasketu.

Košarka 15.04.2017 | 16:15
Galinari: Igraću za Italiju na Evrobasketu!
Iako je ranije izjavljivao da ne zna da li će biti sa nacionalnim timom na leto, Galinari je otklonio svaku sumnju.

"Igraću. Nema razloga da propustim okupljanje koje je zakazano za 20. jul u Milanu. Jedino povreda može da me zaustavi da ne igram za Italiju. Voleo bih kad bismo uspeli da osvojimo medalju", rekao je Danilo.

Dugogodišnji NBA igrač osvrnuo se i na svoju budućnost u Denveru, s obzirom da će iskoristiti opciju u ugovoru, koja mu dozvoljava da ovog leta isproba tržište.

"Ne znam gde ću igrati sledeće sezone i ne želim sada da mislim o tome. Nastupam za Denver dugo godina unazad i voleo bih da ostanem u Koloradu, da pobeđujemo zajedno. Mislim da smo napredovali ove sezone, ne samo u pobedama, već i kao grupa. Imamo nekoliko igrača u timu oko kojih može da se gradi ekipa. Volim grad i kada radite toliko dugo sa nekim, stvorite neku sinergiju koja je veoma u rutini NBA igrača. Izgradio sam sjajna priajateljstva, od predsednika Denvera do fizioterapeuta i veoma je teško napustiti ih", završio je Galinari.

Evrobasket

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a zemlje domaćini su Finska, Izrael, Rumunija i Turska, u kojoj će se igrati i završnica takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar