Треба окончати рат у Сирији

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да је вријеме да се оконча "брутални" грађански рат у Сирији и позвао савезнике НАТО да раде заједнички на рјешавању те "катастрофе".

Свијет 13.04.2017 | 08:31
Треба окончати рат у Сирији
Он се јуче на заједничкој конференцији послије састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом захвалио савезницима Вашингтона због тога што су осудили наводни хемијски напад на цивиле у Хан Шејхуну.

"Свака држава која цијени људски живот мора да снажно да одбаци окрутни покољ невиних цивила хемијским оружјем укључујући варварско убијање мале и беспомоћне дјеце и беба", рекао је он.

Како је додао, вријеме је да се оконча "овај брутални грађански рат, поразе терористи и омогући избјеглицама да се врате кући", преноси АФП.

Говорећи о Сјеверноатлантској алијанси, Трамп је рекао да је НАТО стуб међународног мира и безбједности, али и поновио да европске чланице Алијансе морају да "плате оно што дугују".

"У суочавању са нашим заједничким изазовима, морамо да осигурамо да НАТО чланице испуне своје финансијске обавезе и плате оно што дугују", рекао је Трамп.

Трамп који је током предизборне кампање говорио о превазиђености Алијансе сада је рекао да НАТО "више није превазиђен".

Говорећи о односима са Русијом, он је рекао да се Вашингтон и Москва "уопште не слажу" и да су односи двије земље на најнижем нивоу.

Он је ипак примјетио да су састанци државног секретара Рекса Тилерсона који се у Москви сусрео и са Путином, протекли боље од очекиваног, преноси Ројтерс.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фаир плаy

13.04.2017 07:36

Тако је, не смије се користити хемијско орузје, само конвенционално са осиромасеним уранијумом. И крстареце ракете.

ОДГОВОРИТЕ