Treba okončati rat u Siriji

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je vrijeme da se okonča "brutalni" građanski rat u Siriji i pozvao saveznike NATO da rade zajednički na rješavanju te "katastrofe".

Svijet 13.04.2017 | 08:31
Treba okončati rat u Siriji
On se juče na zajedničkoj konferenciji poslije sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom zahvalio saveznicima Vašingtona zbog toga što su osudili navodni hemijski napad na civile u Han Šejhunu.

"Svaka država koja cijeni ljudski život mora da snažno da odbaci okrutni pokolj nevinih civila hemijskim oružjem uključujući varvarsko ubijanje male i bespomoćne djece i beba", rekao je on.

Kako je dodao, vrijeme je da se okonča "ovaj brutalni građanski rat, poraze teroristi i omogući izbjeglicama da se vrate kući", prenosi AFP.

Govoreći o Sjevernoatlantskoj alijansi, Tramp je rekao da je NATO stub međunarodnog mira i bezbjednosti, ali i ponovio da evropske članice Alijanse moraju da "plate ono što duguju".

"U suočavanju sa našim zajedničkim izazovima, moramo da osiguramo da NATO članice ispune svoje finansijske obaveze i plate ono što duguju", rekao je Tramp.

Tramp koji je tokom predizborne kampanje govorio o prevaziđenosti Alijanse sada je rekao da NATO "više nije prevaziđen".

Govoreći o odnosima sa Rusijom, on je rekao da se Vašington i Moskva "uopšte ne slažu" i da su odnosi dvije zemlje na najnižem nivou.

On je ipak primjetio da su sastanci državnog sekretara Reksa Tilersona koji se u Moskvi susreo i sa Putinom, protekli bolje od očekivanog, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fair play

13.04.2017 09:36

Tako je, ne smije se koristiti hemijsko oruzje, samo konvencionalno sa osiromasenim uranijumom. I krstarece rakete.

ODGOVORITE