Веома низак ниво повјерења

Сједињене Америчке Државе и Русија договориле су се да заједно раде на међународној истрази о евентуалном хемијском оружју употребљеном у Сирији, преноси АП.

Свијет 12.04.2017 | 21:57
Веома низак ниво повјерења
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон изјавио је, након разговора са руским председником Путином којима је присуствовао и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, да постоји низак ниво поверења између Москве и Вашингтона.

"Веома је низак ниво поверења између две државе", рекао је Тилерсон на конференцији за новинаре после разговора и додао да две највеће нуклеарне силе на свету не могу да имају овакве односе.

Тилерсон је рекао да ће бити формиране радне групе које ће радити на унапређивању америчко-руских односа и утврђивању проблема.

Лавров је рекао да су се Москва и Вашингтон договорили да је потребно да УН истраже евентуално коришћење хемијског оружја у Сирији.

Руски шеф дипломатије је рекао да Русија сматра да нема потребе усвајати резолуцију СБ УН о нападу у Сирији док се не оконча истрага.

Лавров је навео да би председник Русије Владимир Путин могао да обнови војну "врућу линију" са САД уколико се Вашингтон фокусира на борбу против Исламске државе и других екстремистичких група.

Тилерсон и Лавров састали су се са руским председником Владимиром Путином, а састанак је трајао готово два сата како би размотрили да ли могу да поправе међусобне односе, наводи америчка новинска агенција.

До сусрета Путина и Тилерсона је дошло након многих неизвесности, а Песков је раније данас изјавио да ће Путин примити шефа Стејт департмента и Лаврова уколико они буду сматрали разумним да га брифују о исходу својих данашњих разговора, пренео је Тас.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СЕЛФИ

13.04.2017 10:25

ЈЕ ЛИ ОВО ОНАЈ РЕКС СТО СЕ ЗЕЉКА ЦВИЈАНОВИЦ СЛИКАЛА С ЊИМ У АМЕРИЦИ? КАКО ТО ДА ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК ПУТИНОВ ЦОВЈЕК А ЗЕЉКА ЦВИЈАНОВИЦ СЕ СЛИКА СА ТИЛЕРСОНОМ И ЈОС КАЗЕ КАКО ЈЕ У АМЕРИЦИ РАЗГОВАРАЛА СА ЈАКО ВАЗНИМ ЉУДИМА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лако

13.04.2017 13:11

Рекс јефтинији за сликање од Путина