Veoma nizak nivo povjerenja

Sjedinjene Američke Države i Rusija dogovorile su se da zajedno rade na međunarodnoj istrazi o eventualnom hemijskom oružju upotrebljenom u Siriji, prenosi AP.

Svijet 12.04.2017 | 21:57
Veoma nizak nivo povjerenja
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je, nakon razgovora sa ruskim predsednikom Putinom kojima je prisustvovao i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, da postoji nizak nivo poverenja između Moskve i Vašingtona.

"Veoma je nizak nivo poverenja između dve države", rekao je Tilerson na konferenciji za novinare posle razgovora i dodao da dve najveće nuklearne sile na svetu ne mogu da imaju ovakve odnose.

Tilerson je rekao da će biti formirane radne grupe koje će raditi na unapređivanju američko-ruskih odnosa i utvrđivanju problema.

Lavrov je rekao da su se Moskva i Vašington dogovorili da je potrebno da UN istraže eventualno korišćenje hemijskog oružja u Siriji.

Ruski šef diplomatije je rekao da Rusija smatra da nema potrebe usvajati rezoluciju SB UN o napadu u Siriji dok se ne okonča istraga.

Lavrov je naveo da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da obnovi vojnu "vruću liniju" sa SAD ukoliko se Vašington fokusira na borbu protiv Islamske države i drugih ekstremističkih grupa.

Tilerson i Lavrov sastali su se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a sastanak je trajao gotovo dva sata kako bi razmotrili da li mogu da poprave međusobne odnose, navodi američka novinska agencija.

Do susreta Putina i Tilersona je došlo nakon mnogih neizvesnosti, a Peskov je ranije danas izjavio da će Putin primiti šefa Stejt departmenta i Lavrova ukoliko oni budu smatrali razumnim da ga brifuju o ishodu svojih današnjih razgovora, preneo je Tas.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SELFI

13.04.2017 12:25

JE LI OVO ONAJ REKS STO SE ZELJKA CVIJANOVIC SLIKALA S NJIM U AMERICI? KAKO TO DA JE MILORAD DODIK PUTINOV COVJEK A ZELJKA CVIJANOVIC SE SLIKA SA TILERSONOM I JOS KAZE KAKO JE U AMERICI RAZGOVARALA SA JAKO VAZNIM LJUDIMA?

ODGOVORITE
Name

lako

13.04.2017 15:11

Reks jeftiniji za slikanje od Putina