"Дама" чува благо! Дибали плата седам милиона евра до 2022. године!

Дибала срушио Барселону па добио уговор до 2022. године! Пауло Дибала продужио је уговор са Јувентусом до 2022. године, само два дана након што је дао два гола Барселони (3:0) у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона.  Дибала од данас други најплаћенији играч Серије А! Два гола Барселони за "дебелу" повишицу.

Фудбал 13.04.2017 | 17:00
"Дама" чува благо! Дибали плата седам милиона евра до 2022. године!
Сјајни Аргентинац је неко време преговарао са петоструким узастопним прваком Италије око нове сарадње, а све дилеме отклонио је после меча у Торину када је изјавио да га не занимају понуде Реал Мадрида и Барселоне.

"Ово је велики потез гледајући ка будућности, Дибала је наш још пет година", наводи се у саопштењу Јувентуса на званичној интернет страници.

Торински тим ће уједно платити осам милиона евра Палерму, некадашњем клубу Дибале, на основу раније склопљеног трансфера. Дибала ће постати други најплаћенији играч Јувентуса са растујућом платом до седам милиона евра, што је за 500.000 евра мање од Гонзала Игуаина.

Два гола Барселони, па велики скок на листи најплаћенијих фудбалера Серије А.

Јувентусова левонога сензација, Пауло Дибала, момак који је "отворио" Барселону са два пројектила у 7. и 22. минуту утакмице четвртфинале Лиге шампиона, експресно је награђен за тај подвиг.

Добро, наравно да се у исто време и Јуве заштитио од његовор прераног одласка за неадекватну суму новца, с обзиром на то да Торинези не би могли да постигну Погибину цену са Дибалиним првим уговором, потписаним још када је лета 2015. за 32 милиона евра дошао из Палерма.

Аргентинац је данас продужио уговор са "Старом дамом" до 2022. године и постао други најплаћенији фудбалер италијанске Серије А, иза земљака и клупског колеге, Гонзала Игуаина. Дибала ће од данас зарађивати седам и по милион евра међу "бјанконерима" и ту се, донекле, препознаје криза кроз коју пролази италијански фудбал, јер најплаћенији играчи Премијер лиге, Примере, па и Бундеслиге, зарађују и дупло више.

Кристијано Роналдо и Лео Меси, конкретно, скоро три пута више.

Игуаин има "јачу" плату од Дибале за 200.000 евра по сезони.

Од свега, профитираће и Палермо, којем ће на име раније уговорених клаузула бити уплаћено додатних осам милиона евра, што значи да је клуб са Сицилије на овом трансферу зарадио 40.

Оно што, за сада, италијанска јавност не зна јесте - да ли је у нови уговор "Ла Хоје" унета минимална излазна клаузула, какву је рецимо имао Игуаин у Наполију, пре него што је Јувентус одлучио да је активира уплатом суме од 93 милиона евра на рачун ривала са југа земље.

И без тога, јасно је да се 23-годишњи фудбалер неће скоро селити са "Јувентус стадиона".

Он је ове сезоне постигао 16 голова. За аргентинског репрезентативца били су заинтересовани Барселона и Реал Мадрид.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар