"Dama" čuva blago! Dibali plata sedam miliona evra do 2022. godine!

Dibala srušio Barselonu pa dobio ugovor do 2022. godine! Paulo Dibala produžio je ugovor sa Juventusom do 2022. godine, samo dva dana nakon što je dao dva gola Barseloni (3:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.  Dibala od danas drugi najplaćeniji igrač Serije A! Dva gola Barseloni za "debelu" povišicu.

Fudbal 13.04.2017 | 17:00
"Dama" čuva blago! Dibali plata sedam miliona evra do 2022. godine!
Sjajni Argentinac je neko vreme pregovarao sa petostrukim uzastopnim prvakom Italije oko nove saradnje, a sve dileme otklonio je posle meča u Torinu kada je izjavio da ga ne zanimaju ponude Real Madrida i Barselone.

"Ovo je veliki potez gledajući ka budućnosti, Dibala je naš još pet godina", navodi se u saopštenju Juventusa na zvaničnoj internet stranici.

Torinski tim će ujedno platiti osam miliona evra Palermu, nekadašnjem klubu Dibale, na osnovu ranije sklopljenog transfera. Dibala će postati drugi najplaćeniji igrač Juventusa sa rastujućom platom do sedam miliona evra, što je za 500.000 evra manje od Gonzala Iguaina.

Dva gola Barseloni, pa veliki skok na listi najplaćenijih fudbalera Serije A.

Juventusova levonoga senzacija, Paulo Dibala, momak koji je "otvorio" Barselonu sa dva projektila u 7. i 22. minutu utakmice četvrtfinale Lige šampiona, ekspresno je nagrađen za taj podvig.

Dobro, naravno da se u isto vreme i Juve zaštitio od njegovor preranog odlaska za neadekvatnu sumu novca, s obzirom na to da Torinezi ne bi mogli da postignu Pogibinu cenu sa Dibalinim prvim ugovorom, potpisanim još kada je leta 2015. za 32 miliona evra došao iz Palerma.

Argentinac je danas produžio ugovor sa "Starom damom" do 2022. godine i postao drugi najplaćeniji fudbaler italijanske Serije A, iza zemljaka i klupskog kolege, Gonzala Iguaina. Dibala će od danas zarađivati sedam i po milion evra među "bjankonerima" i tu se, donekle, prepoznaje kriza kroz koju prolazi italijanski fudbal, jer najplaćeniji igrači Premijer lige, Primere, pa i Bundeslige, zarađuju i duplo više.

Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, konkretno, skoro tri puta više.

Iguain ima "jaču" platu od Dibale za 200.000 evra po sezoni.

Od svega, profitiraće i Palermo, kojem će na ime ranije ugovorenih klauzula biti uplaćeno dodatnih osam miliona evra, što znači da je klub sa Sicilije na ovom transferu zaradio 40.

Ono što, za sada, italijanska javnost ne zna jeste - da li je u novi ugovor "La Hoje" uneta minimalna izlazna klauzula, kakvu je recimo imao Iguain u Napoliju, pre nego što je Juventus odlučio da je aktivira uplatom sume od 93 miliona evra na račun rivala sa juga zemlje.

I bez toga, jasno je da se 23-godišnji fudbaler neće skoro seliti sa "Juventus stadiona".

On je ove sezone postigao 16 golova. Za argentinskog reprezentativca bili su zainteresovani Barselona i Real Madrid.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar