Шансе расту, Алексис је све ближе бившем шефу!

Интер, Челси и ПСЖ губе трку. . . !

Фудбал 14.04.2017 | 18:30
Шансе расту, Алексис је све ближе бившем шефу!
У лето 2011. године Пеп Гвардиола је успео да издејствује куповину Алексиса Санчеза. Шест година касније, Гвардиола ће покушати опет да доведе Чилеанца...

Тог лета 2011. урпаво је Пеп био пресудан тас на ваги да Барселона за 37.000.000 евра купи Санчеза из Удинезеа, иако су људи из врха клупске управе били више загрејани за опцију да доведу Ђузепеа Росија из Виљареала пре Чилеанца.

„Санчез је веома млад и може да игра на све три позиције у нападу. Директан је у нападу, а не штеди се ни у дефанзивним задацима“, рекао је Гвардиола по доласку Чилеанца.

Санчез је у дебитансткој сезони био стандардан и на 41 утакмици је постигао 15 голова и шест асистенција иако је имао проблема са повредама. Међутим, после само годину дана сарадње, Гвардиола је напустио Барсу, а Санчез је остао још две сезоне на Камп Ноу после којих је продат Арсеналу.

У Лондону је постао кључни играч Арсенала, али је после непуне три сезоне решио да напусти клуб. Незадовољан је амбицијама клубу и жели у неки јачи тим где ће освајати трофеје. Уговор му траје још 14 месеци и наредно лето ће бити последња шанса за Арсенал да инаксира велики новац на обештећењу. Санчез је раније одбио нови уговор са Арсеналом, тако да без обзира на Венгеров статус, клуб ће морати да га прода. Ако се нешто битно не промени и Санчез одлучи да остане... Како време одмиче, шансе за то су све мање, али зато расту шансе да ћемо га опет гледати под Гвардиолином палицом у Манчестер Ситију.

Грађани су само један од заинтересованих клубова да наредног лета доведу Санчеза. Желе га још Интер, Челси, Пари Сен Жермен... Међутим, према последњим инфдромацијама са Острва - али и Чилеа - Сити је фаворит за Алексисиов аутограм.

Познато је да чилеански медији углавном имају први информације о трансферима својих звезда, а недавно је из ове јуженоамеричке земље стигла вест да се Санчез практично дговорио са Ситијем. Сада тако нешто пише и острвски Скај Спортс који промовише Гвардиолинтим у фаворита за реализацију трансфера Арсеналове звезде.

Спекулише се да ће обештећење износити око 60.000.000 евра, а да ће Алексис у Манчестеру зарађивати 200.000 фунти недељно, уместо актуелних 140.000 колико прима у Арсеналу.

Гвардиола инситира на довођењу нападача топ класе и Санчез је постао приоритет након што су пропали покушаји да из Дортмунда доведе Пјер-Емерика Обамејана за којег Борусија тражи више од 80.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар