Šanse rastu, Aleksis je sve bliže bivšem šefu!

Inter, Čelsi i PSŽ gube trku. . . !

Fudbal 14.04.2017 | 18:30
Šanse rastu, Aleksis je sve bliže bivšem šefu!
U leto 2011. godine Pep Gvardiola je uspeo da izdejstvuje kupovinu Aleksisa Sančeza. Šest godina kasnije, Gvardiola će pokušati opet da dovede Čileanca...

Tog leta 2011. urpavo je Pep bio presudan tas na vagi da Barselona za 37.000.000 evra kupi Sančeza iz Udinezea, iako su ljudi iz vrha klupske uprave bili više zagrejani za opciju da dovedu Đuzepea Rosija iz Viljareala pre Čileanca.

„Sančez je veoma mlad i može da igra na sve tri pozicije u napadu. Direktan je u napadu, a ne štedi se ni u defanzivnim zadacima“, rekao je Gvardiola po dolasku Čileanca.

Sančez je u debitanstkoj sezoni bio standardan i na 41 utakmici je postigao 15 golova i šest asistencija iako je imao problema sa povredama. Međutim, posle samo godinu dana saradnje, Gvardiola je napustio Barsu, a Sančez je ostao još dve sezone na Kamp Nou posle kojih je prodat Arsenalu.

U Londonu je postao ključni igrač Arsenala, ali je posle nepune tri sezone rešio da napusti klub. Nezadovoljan je ambicijama klubu i želi u neki jači tim gde će osvajati trofeje. Ugovor mu traje još 14 meseci i naredno leto će biti poslednja šansa za Arsenal da inaksira veliki novac na obeštećenju. Sančez je ranije odbio novi ugovor sa Arsenalom, tako da bez obzira na Vengerov status, klub će morati da ga proda. Ako se nešto bitno ne promeni i Sančez odluči da ostane... Kako vreme odmiče, šanse za to su sve manje, ali zato rastu šanse da ćemo ga opet gledati pod Gvardiolinom palicom u Mančester Sitiju.

Građani su samo jedan od zainteresovanih klubova da narednog leta dovedu Sančeza. Žele ga još Inter, Čelsi, Pari Sen Žermen... Međutim, prema poslednjim infdromacijama sa Ostrva - ali i Čilea - Siti je favorit za Aleksisiov autogram.

Poznato je da čileanski mediji uglavnom imaju prvi informacije o transferima svojih zvezda, a nedavno je iz ove juženoameričke zemlje stigla vest da se Sančez praktično dgovorio sa Sitijem. Sada tako nešto piše i ostrvski Skaj Sports koji promoviše Gvardiolintim u favorita za realizaciju transfera Arsenalove zvezde.

Spekuliše se da će obeštećenje iznositi oko 60.000.000 evra, a da će Aleksis u Mančesteru zarađivati 200.000 funti nedeljno, umesto aktuelnih 140.000 koliko prima u Arsenalu.

Gvardiola insitira na dovođenju napadača top klase i Sančez je postao prioritet nakon što su propali pokušaji da iz Dortmunda dovede Pjer-Emerika Obamejana za kojeg Borusija traži više od 80.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar