Сити поново купује из „филијале“ и то за 60.000.000 евра?!

Алексис Санчез високо котиран на листи потенцијалних појачања!

Фудбал 14.04.2017 | 17:00
Сити поново купује из „филијале“ и то за 60.000.000 евра?!
У смирај актуелне сезоне, само два и по месеца пре новог отварања трансфер пијаце, већ можемо да констатујемо - ово би могло да буде лето Алексиса Санчеза.

Пари Сен Жермен, Челси, Манчестер јунајтед, Атлетико Мадрид, Севиља... Списак клубова заинтересованих за чилеанског голгетера све је већа, а своје место у реду пронашао је и Манчестер Сити. 

Пеп Гвардиола за надолазеће лето спрема праву чистку из Манчестер Ситија, а наводно јеСанчез високо котиран на списку потенцијалних куповина. 

Санчез је ушао у последњих 14 месеци уговора. А како Арсенал не успева да убеди Чилеанца да продужи сарадњу (проблем настао око висине седмичних питања), лондонском клубу ово лето биће последња шанса да на најбољем стрелцу заради озбиљан новац.

Наводно, Сити је спреман да плати Арсеналу тражену суму новца од 60.000.000 евра. То би, наравно, задовољило све апетите Тобџија. Мада, ни Гвардиола неће претерано журити с куповином, како би евентуално спустио цену током лета и сачувао нешто новца за све остале трансакције.

Сити има финансијски све услове да Санчезу понуди плату коју жели, односно бар 250.000 евра седмично, што и јесте тачка његовог спора са Арсеналом. Који нуди много мање пара.

Уколико Сити буде успео да ангажује Санчеза наставиће се деценијска традиција којом је Арсенал стекао непопуларно име „филијале“. Јер, Сити је од Арсенала већ пазарио Коло Туреа, Емануела Адебајора, Гаела Клишија, Самира Насрија и Бакарија Сању, за шта је својевремено издвојено преко 70.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар