Siti ponovo kupuje iz „filijale“ i to za 60.000.000 evra?!

Aleksis Sančez visoko kotiran na listi potencijalnih pojačanja!

Fudbal 14.04.2017 | 17:00
Siti ponovo kupuje iz „filijale“ i to za 60.000.000 evra?!
U smiraj aktuelne sezone, samo dva i po meseca pre novog otvaranja transfer pijace, već možemo da konstatujemo - ovo bi moglo da bude leto Aleksisa Sančeza.

Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester junajted, Atletiko Madrid, Sevilja... Spisak klubova zainteresovanih za čileanskog golgetera sve je veća, a svoje mesto u redu pronašao je i Mančester Siti. 

Pep Gvardiola za nadolazeće leto sprema pravu čistku iz Mančester Sitija, a navodno jeSančez visoko kotiran na spisku potencijalnih kupovina. 

Sančez je ušao u poslednjih 14 meseci ugovora. A kako Arsenal ne uspeva da ubedi Čileanca da produži saradnju (problem nastao oko visine sedmičnih pitanja), londonskom klubu ovo leto biće poslednja šansa da na najboljem strelcu zaradi ozbiljan novac.

Navodno, Siti je spreman da plati Arsenalu traženu sumu novca od 60.000.000 evra. To bi, naravno, zadovoljilo sve apetite Tobdžija. Mada, ni Gvardiola neće preterano žuriti s kupovinom, kako bi eventualno spustio cenu tokom leta i sačuvao nešto novca za sve ostale transakcije.

Siti ima finansijski sve uslove da Sančezu ponudi platu koju želi, odnosno bar 250.000 evra sedmično, što i jeste tačka njegovog spora sa Arsenalom. Koji nudi mnogo manje para.

Ukoliko Siti bude uspeo da angažuje Sančeza nastaviće se decenijska tradicija kojom je Arsenal stekao nepopularno ime „filijale“. Jer, Siti je od Arsenala već pazario Kolo Turea, Emanuela Adebajora, Gaela Klišija, Samira Nasrija i Bakarija Sanju, za šta je svojevremeno izdvojeno preko 70.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar