Мушкарци Цветковићу, жене Обрадовићу!

Рукометни савез Србије одлучио да мушкарце води Јовица Цветковић, који је до сада обављао функцију вршиоца дужности селектора, док ће жене предводити Љубомир Обрадовић.

Остали спортови 13.04.2017 | 09:45
Мушкарци Цветковићу, жене Обрадовићу!
Управни одбор Рукометног савеза Србије једногласно је именовао селекторе мушке и женске сениорске репрезентације.

Најбоље српске рукометаше водиће Јовица Цветковић, са којим су "орлови" започели квалификациони циклус за Европско првенство у Хрватској, које је на програму у јануару 2018. године, док ће селектор дама уместо Драгице Ђурић, која је разрешена дужности, бити Љубомир Обрадовић.

Јовица Цветковић (57) први је селектор репрезентације Србије, коју је водио у периоду од 2006. до 2009. године. Са њим на клупи, српски рукометаши освојили су осмо место на Светском првенству у Хрватској 2009. године.

У тренерској каријери освајао је шампионске титуле са Црвеном звездом, македонским Металургом и бањалучким Борцем.

Љубомир Обрадовић (62) је један од највећих тренерских успеха направио са јуниорима Југославије освојивши златну медаљу на Европском првенству 2000.године.

Освајао је шампионске титуле са Црвеном звездом и македонским Вардаром, а после шампионског низа од шест титула на клупи португалског Порта, обављао је и функцију селектора репрезентације Црне Горе са којом се пласирао на Европско првенство у Пољској 2016. године.

Остали кандидати за селекторе били су Недељко Вучковић (мушкарци), Радан Ровчанин, Ненад Краљевски, Шандор Рац, Часлав Динчић и Братислав Обућина (жене).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар