Албанска пријетња: Узбуна лажна

Албанска народноослободилачка армија (АНА) запретила је дизањем у ваздух суда у Тетову, пренели су македонски медији, али су противдиверзионе јединице македонске полиције утврдили да је дојава о постављеној бомби лажна.

Регион 12.04.2017 | 17:45
Албанска пријетња: Узбуна лажна
Како је пренео сајт Вести.мк, једна становница Тетова (39) у адвокатској канцеларији у којој ради нашла је писмо у којем се позива на напад на зграду суда. У наводном саопштењу АНА пише и да је "доста било играња са народом".

У писму је наведено да се велика количина експлозива налази у згради Основног суда и позива се на напад на њу. Жена је позвала полицију која је претражила објекат, али није ништа нашла.

Македонски МУП саопштио је да је Полицијска станица у Тетову јутрос добила обавештење о претњи. Писмо с претећом поруком остављено је на вратима адвокатске канцеларије Наташе Јаневске.

Како се наводи, у ћириличном писму пише да ће "13. априла бити дигнут у ваздух суд у Тетову, те да се у згради налази велика количина експлозива и да је доста играња са људима", а у потпису је тзв. ОВК.

Одмах су предузете све безбедносне мере, на лице места су изашли припадници противдиверзионе јединице, који су прегледали зграду суда и околину. Утврђено је да је претња била лажна. Ипак, запослени у Основном суду не осећају се сигурно након овог догађаја и сматрају да ће претња утицати на рад те правосудне установе.

АНА је позната и као македонска УЧК-а, јесте сепаратистичка организација која је 2001. године започела оружани сукоб на територији Републике Македоније. По неким изворима она је уско повезана са тзв. Ослободилачком војском Косова (ОВК) или УЧК-а.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дијагноза

12.04.2017 15:15

Мало АНА мало ДАЕШ мало ОВК све су то чељад највеће демократије УСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упитник

12.04.2017 15:30

А нико од њих није против Израела, и поред палестинског питања?!?!?

Name

Хм

12.04.2017 15:30

Ту поциње нови балкански рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

12.04.2017 15:48

Куха се куха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигар

12.04.2017 16:41

Ма кад је то несмију они писнут док им клинтон не одобри овако су нула подмукли фасисти

ОДГОВОРИТЕ