Драма у Високом: Бомба на пјешаке

Четрдесетогодишњи Фарук Ш. из Високог ухапшен је данас након што је из аутомобила бацио ручну бомбу на три пјешака, који су том приликом повријеђени.

Босна и Херцеговина 12.04.2017 | 22:57
Драма у Високом: Бомба на пјешаке
Полицији је око 13.50 сати дојављено да је у мјесту Бузић Махала активирана експлозивна направа, усљед чега су три особе повријеђене.

Како је потврђено, повријеђени су превезени у Дом здравља Високо, ради указивања љекарске помоћи, док је бомбаш возилом побјегао са мјеста догађаја.

Одмах након дојаве, ангажоване су све расположиве снаге Полицијске станице Високо, како би се пронашао осумњичени, те су полицајци око пола сата након активирања бомбе ухапсили Фарука Ш.

"У активности су укључена и два тима Специјалне полицијске јединице Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона. Још увијек немамо потврђен степен повреда код повријеђених особа, које су након указивања љекарске помоћи у Високом превезена у Кантоналну болницу Зеница", речено нам је у МУП-у ЗДК.

У току је увиђај, којим руководи дежурни тужилац зеничког Кантоналног тужилаштва.

Према првим информацијама, Фарук Ш. је активирао ручну бомбу док се аутомобилом возио у мјесту Бузић Махала. Према информацијама из полиције, он је у тренутку мимоилажења са тројицом пјешака кроз прозор возила бацио бомбу.

Том приликом су повријеђени О. Н., О. Б. и Х. С., сви из Високог.

"Екипа и оперативни тимови настављају са обављањем увиђајних радњи, те других мјера наложених од стране дежурног тужиоца, у циљу документовања кривичног дјела и утврђивања свих битних чињеница и околности под којим је дошло до повређивања лица", речено је из полиције.

Истовремено, полиција претреса кућу у којој живи Фарук Ш, као и његов аутомобил, а осумњичени је приведен у полицијске просторије на испитивање.

(Фактор.ба)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

£

12.04.2017 15:13

Јесмо ли Европа и нисмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

12.04.2017 15:31

Па еуропљани се угледају на нас балканце... ми смо први почели, сад нас копирају у бриселу, паризу, лондону, дортмунду...

Name

хахах

12.04.2017 15:50

Веруј ми у Европским градовима има јос горег

Name

ре.еx муслимићи

13.04.2017 05:38

Ови новопечени бошњаци немају мира,кад немају на кога,онда на своје врсе бомбашке нападе.

Name

Нм

12.04.2017 16:09

Босно моја ста си доцекала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

12.04.2017 16:35

Дрги градјани БиХ ово висе узима маха није битно КО је страдо данас босњак сутра србин ил хрват ни поциниоц није битан Али ово је кренуло наопако пратим десавања у БиХ и СА сигурносцу могу реци да сам огорцен изјавом министра безбедности гос мекетица неко дан за каменовањем аута оном додиковом преставнику у БиХ кад Казе да ГА неинтересује улицна десавања том насиље öд тад кренуло паљење аута слузбеним лицима у орасју пријетње слузбеним лицима ево сад и Бомбе раде министре подрзо си насиље то теби никако није смјело да СЕ деси КО је сутра на реду питам СЕ мани СЕ цорава посла и додика знамо да је лопов на теби је да прикупис доказе и нек одговара ал безбедности БиХ и градјана је твој посо за сто си плацен

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

12.04.2017 16:50

Ништа забрињавајуће. Ради се о тактичкој вјежби и припремама за улазак у европу.

ОДГОВОРИТЕ