Drama u Visokom: Bomba na pješake

Četrdesetogodišnji Faruk Š. iz Visokog uhapšen je danas nakon što je iz automobila bacio ručnu bombu na tri pješaka, koji su tom prilikom povrijeđeni.

Bosna i Hercegovina 12.04.2017 | 22:57
Drama u Visokom: Bomba na pješake
Policiji je oko 13.50 sati dojavljeno da je u mjestu Buzić Mahala aktivirana eksplozivna naprava, usljed čega su tri osobe povrijeđene.

Kako je potvrđeno, povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko, radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je bombaš vozilom pobjegao sa mjesta događaja.

Odmah nakon dojave, angažovane su sve raspoložive snage Policijske stanice Visoko, kako bi se pronašao osumnjičeni, te su policajci oko pola sata nakon aktiviranja bombe uhapsili Faruka Š.

"U aktivnosti su uključena i dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Još uvijek nemamo potvrđen stepen povreda kod povrijeđenih osoba, koje su nakon ukazivanja ljekarske pomoći u Visokom prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica", rečeno nam je u MUP-u ZDK.

U toku je uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac zeničkog Kantonalnog tužilaštva.

Prema prvim informacijama, Faruk Š. je aktivirao ručnu bombu dok se automobilom vozio u mjestu Buzić Mahala. Prema informacijama iz policije, on je u trenutku mimoilaženja sa trojicom pješaka kroz prozor vozila bacio bombu.

Tom prilikom su povrijeđeni O. N., O. B. i H. S., svi iz Visokog.

"Ekipa i operativni timovi nastavljaju sa obavljanjem uviđajnih radnji, te drugih mjera naloženih od strane dežurnog tužioca, u cilju dokumentovanja krivičnog djela i utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja lica", rečeno je iz policije.

Istovremeno, policija pretresa kuću u kojoj živi Faruk Š, kao i njegov automobil, a osumnjičeni je priveden u policijske prostorije na ispitivanje.

(Faktor.ba)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

£

12.04.2017 15:13

Jesmo li Evropa i nismo.

ODGOVORITE
Name

hm

12.04.2017 15:31

Pa europljani se ugledaju na nas balkance... mi smo prvi počeli, sad nas kopiraju u briselu, parizu, londonu, dortmundu...

Name

hahah

12.04.2017 15:50

Veruj mi u Evropskim gradovima ima jos goreg

Name

re.ex muslimići

13.04.2017 05:38

Ovi novopečeni bošnjaci nemaju mira,kad nemaju na koga,onda na svoje vrse bombaške napade.

Name

Nm

12.04.2017 16:09

Bosno moja sta si docekala

ODGOVORITE
Name

Tuzla

12.04.2017 16:35

Drgi gradjani BiH ovo vise uzima maha nije bitno KO je strado danas bosnjak sutra srbin il hrvat ni pocinioc nije bitan Ali ovo je krenulo naopako pratim desavanja u BiH i SA sigurnoscu mogu reci da sam ogorcen izjavom ministra bezbednosti gos meketica neko dan za kamenovanjem auta onom dodikovom prestavniku u BiH kad Kaze da GA neinteresuje ulicna desavanja tom nasilje öd tad krenulo paljenje auta sluzbenim licima u orasju prijetnje sluzbenim licima evo sad i Bombe rade ministre podrzo si nasilje to tebi nikako nije smjelo da SE desi KO je sutra na redu pitam SE mani SE corava posla i dodika znamo da je lopov na tebi je da prikupis dokaze i nek odgovara al bezbednosti BiH i gradjana je tvoj poso za sto si placen

ODGOVORITE
Name

kameleon

12.04.2017 16:50

Ništa zabrinjavajuće. Radi se o taktičkoj vježbi i pripremama za ulazak u evropu.

ODGOVORITE